Bătălia dintre Huawei şi Samsung la tribunal pe baza brevetelor nu e o coincidenţă; Ar putea fi o mişcare strategică, după 4 ani de negocieri

1.420 ori
<b>Bătălia dintre Huawei şi Samsung la tribunal pe baza brevetelor nu e o coincidenţă; Ar putea fi o mişcare strategică, după 4 ani de negocieri</b>Chiar acum o săptămână aflam despre intenția celor de la Huawei de a da în judecată compania sud-coreeană Samsung pentru încălcarea unor brevete. Exista și dorința chinezilor de a rezolva această problemă în afara sălii de judecată, dar iată că acum

Cu 2 săptămâni în urmă aflamHuawei a decis să dea în judecată Samsung pentru încălcarea unor brevete, iar chinezii doreau să ceară despăgubiri pentru proprietăţile intelectuale folosite fără permisiune. Huawei anunţa totuşi public că preferă să rezolve problema în afara sălii de judecată, prin licenţiere reciprocă, dar Samsung ar putea da replică cu un proces propriu.

Azi aflăm că de fapt Samsung şi Huawei negociază în culise de 4 ani, iar decizia Huawei de a intenta proces e strategică. Ca o "coincidenţă" vine fix în momentul când Huawei e pe val şi începe să urce în topul producătorilor smartphone, ţintind chiar la locul întâi peste câţiva ani. Presa din Coreea scrie că Samsung e gata să răspundă la proces cu o acţiune legală proprie şi a pregătit deja mega echipa de avocaţi care s-au confruntat cu Apple.

Huawei a dovedit în ultimul an că e capabilă să coopereze cu firme precum Ericsson, Apple sau alţi giganţi, licenţiind şi plătind pentru brevete fără probleme. Huawei plăteşte în jur de 300 de milioane de dolari pe an pe licenţe de brevete. În plus firma chineză e cea cu cele mai multe brevete înregistrate anul trecut, deci s-a înarmat serios cu proprietăţi de genul.

În încercarea de a pătrunde pe piaţa din SUA, ele vor fi vitale pentru luptă cu Apple sau Samsung, care se ţine bine peste Ocean. Vă reamintesc că Huawei intra pe piaţa telefoanelor în 2007, deci e o companie tânără în domeniu, pornind la drum în acelaşi an ca şi Apple de altfel. Totuşi americanii au crescut mult mai rapid şi cu mai multă vizibilitate.

Samsung rămâne un colos greu de înfrânt, cu 27.8% din piaţa smartphone, în faţa celor de la Apple, care au 14.4% iar Huawei e pe 3, cu 9.35%. Dacă mediatizatele procese dintre Samsung şi Apple şi-au găsit rezolvarea, credem că şi Huawei şi Samsung vor găsi loc de discuţii, numai să nu îi împiedice mândria naţională, ştiut fiind faptul că sud corenii nu sunt mari fani China.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×