Nokia şi Samsung anunţă extinderea înţelegerilor de licenţiere a brevetelor

1.305 ori
<b>Nokia şi Samsung anunţă extinderea înţelegerilor de licenţiere a brevetelor</b>Iată că acordul încheiat de către Nokia și Samsung la începutul acestui an de a împărți anumite portofolii de produse, este acum extins, ambele companii urmând a pune la bătaie propriețăti intelectuale. Cu toate că brevetele aflate la mijloc nu sunt

Nokia şi Samsung au anunţat azi extinderea înţelegerilor de licenţiere a brevetelor, o amplificare a parteneriatului pornit la începutul acestui an. În vreme ce alte companii recurg la procese, aceste firme prefera colaborarea, se pare.

Conform termenilor înţelegerii, sud corenii şi finlandezii vor împărţi anumite portofolii de proprietăţi intelectuale în evoluţia lor pe viitor. Nu se menționează clar despre ce brevete e vorba, dar mă gândesc că accentul se pune pe tehnologiile telecom, mai ales că Nokia are atuul unui portofoliu gigantic odată cu preluarea Alcatel-Lucent în ultimul an.

Numai din brevete, Nokia are un potenţial de venituri de 1 miliard de dolari pe an. Nordicii pun la bătaie proprietăţi intelectuale de la Nokia Technologies, Nokia Networks şi Alcatel-Lucent, deci înţelegem de ce Samsung a fost de acord cu parteneriatul. Având în vedere apropiata revenire a finlandezilor în zona smartphone, aceste măsuri sunt şi ca precauţie pentru a evita vreun proces viitor sau încălcarea unor brevete Samsung sau ale altor companii cu care Samsung are colaborari.

Sud coreenii sunt blindaţi după anii de procese cu Apple şi cu siguranţă au acoperit tot spectrul larg de brevete legate de terminalele mobile cu Android, adică fix unde va vrea Nokia să opereze.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×