Huawei dă în judecată Samsung, cere despăgubiri pentru proprietăţi intelectuale legate de telefoane şi tablete

1.694 ori
<b>Huawei dă în judecată Samsung, cere despăgubiri pentru proprietăţi intelectuale legate de telefoane şi tablete</b>După numeroasele lupte în instanță cu Apple, iată că Samsung se vede din nou în fața instanței de judecată - și asta datorită unui proces deschis de către Huawei. Compania chineză susține faptul că Samsung a încălcat 11 brevete ale sale legate de

Era de aşteptat ca Huawei, o companie care a crescut enorm în ultimii ani să înceapă să profite de poziţia sa pe piaţă pentru a şicana rivalii. Azi aflăm că producătorul chinez a dat în judecată Samsung în China şi SUA pentru încălcarea de proprietăţi intelectuale legate de telefoane şi tablete.

Practic, numai Samsung să nu fii în aceste zile şi după ani întregi de luptă cu Apple, acum au şi Huawei ca motiv de îngrijorare. La acţiunea legală înaintată în San Francisco ieri, Huawei susţinea că Samsung a încălcat 11 brevete ale sale legate de standarde ale industriei pentru terminalele cu suport 4G. Chinezii ar dori compensaţie prin licenţierea de brevete şi nu au solicitat blocarea la vânzare a produselor Samsung.

Practic Huawei vrea să facă schimb de brevete cu Samsung şi nu ţine morţiş să primească bani pentru încălcarea de brevete. Samsung nu a comentat pe seama acestui caz şi e posibil ca ei să fie de acord cu schimbul de brevete, fără mare tam-tam. Huawei este unul dintre cei mai mari producători de echipamente telecom din lume şi era de aşteptat să aibă grosul brevetelor legate de tehnologia 4G.

Compania cheltuie în jur de 15% din veniturile sale pe cercetare şi dezvoltare şi de aici rezultă astfel de brevete valoroase.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×