Bell şi Nokia finalizează primul test de tehnologie 5G în Canada, atingând viteze de 6 ori mai mari decât maximul 4G

2.016 ori
<b>Bell şi Nokia finalizează primul test de tehnologie 5G în Canada, atingând viteze de 6 ori mai mari decât maximul 4G</b>Tehnologia 5G reprezintă viitorul în materie de conectivitate, standard care este dezvoltat de către numeroase companii din zona aceasta telecom. Astăzi aflăm că Nokia împreună cu cei de la Bell au finalizat primul test de tehnologie 5G în Canada, locație

Multe companii din zona telecom se întrec pentru a avea tehnologia 5G gata la timp, astfel încât să devină furnizori de echipamente pentru operatori. Pe listă se află Ericsson, Nokia Networks/Alcatel, Huawei, dar şi câţiva operatori chiar, care vor sa dezvolte tehnologie proprie. Azi aflăm că Nokia a făcut o serie de teste recent, împreună cu operatorul canadian Bell Wireless, iar rezultatele au fost spectaculoase.

Bell şi Nokia au folosit spectrul de 73 GHz pentru a atinge viteze de până la 6 ori mai mari decât maximul 4G disponibil la ora actuală în Canada. Testul a fost un succes şi a fost realizat la Bell Wireless Innovation Centre din Mississauga. Standardul 5G va deveni comercial în următorii 5, până la 7 ani, fiind vital pentru a aduce streaming 4K peste tot şi a impulsiona creşterea soluţiilor Internet of Things şi Smart Car.

Bell este membru al Consorţiului Next Generation Mobile Networks, care printre altele defineşte şi cerinţele pentru ecosistemul 5G internaţional. Acelaşi operator este si cel mai mare din Canada şi cel cu investiţii majore în zona de R&D. Viitorul ne va aduce tot mai multe teste de genul, inclusiv etalarea abilitaţilor conexiunilor 5G cu ocazia Olimpiadei din Coreea de Sud, în 2018, când Samsung, LG şi alte firme locale ne vor arăta şi proiectele lor 5G.

Aşteptăm şi mişcări de la Ericsson şi Huawei între timp.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×