Samsung achiziționează tehnologia din spatele asistentului virtual VIV; un bot AI dezvoltat de către creatorii lui Siri

787 ori
<b>Samsung achiziționează tehnologia din spatele asistentului virtual VIV; un bot AI dezvoltat de către creatorii lui Siri</b>Această zi de 6 octombrie vine cu o veste mare din lumea tech, și anume anunțul cu privire la achiziția tehnologiei din spatele asistentului virtual VIV de către sud-coreenii de la Samsung. În cazul în care nu știți, dezvoltatorii acestui bot AI sunt fix

Probabil numele VIV vă este deja cunoscut, și asta pentru că în primăvara acestui an tehnologia de față primea un demo foarte interesant în cadrul conferințelor Techcrunch Disrupt despre care v-am vorbit și noi chiar aici. Este vorba despre asistentul virtual ce poartă denumirea mai sus amintită și care este dezvoltate de către Dag Kittlaus și Adam Cheyer - aceeași ingineri care au lucrat la Siri.

Revenim astăzi asupra acestui asistent virtual tocmai datorită unei vești importante, și anume achiziția tehnologiei din spatele acestui bot AI de către sud-coreenii de la Samsung. Deși nu avem detalii despre suma pe care Sammy a plătit-o pentru această afacere, aflăm că VIV va opera în continuare ca o companiei independentă, urmând a-și oferi serviciile către Samsung și device-urile produse de către sud-coreeni.

Un aspect foarte interesant în cazul lui VIV este integrarea sa cu aplicații și servicii 3rd party, o mutare pe care Apple abia începe să o facă încetul cu încetul acum cu debutul lui iOS 10. Descoperim că și firme precum Google, respectiv Facebook și-au arătat intenția de achiziție a tehnologiei VIV, dar se pare că negocierile nu au ajuns la un capăt comun - Samsung fiind compania câștigătoare în cazul de față. 

Odată cu implementarea acestui asistent virtual la bordul smartphone-urilor, Samsung va avea un soi de avantaj în fața celorlalți producători de modele Android existenți pe piață, și totodată va reuși să reducă din nivelul de dependență a companiei de Google. Nu este exclus să vedem acest bot IT inclus și pe Tizen OS - o platformă la care sud-coreenii nu renunță prea ușor. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×