Bill Gates doreşte instituirea unei taxe pe munca roboţilor pentru a compensa pierderea de joburi

1.071 ori
<b>Bill Gates doreşte instituirea unei taxe pe munca roboţilor pentru a compensa pierderea de joburi</b>Cu scopul de a compensa pierderea de joburi, Bill Gates a venit cu propunerea de a institui o taxa pe munca roboților. Ideea sa nu pare a fi primită atât de bine de către guverne, acestea fiind respinse. Pe lista de propuneri avem și declarația lui Elon

Elon Musk a declarat în repetate rânduri că roboţii vor înlocui o bună parte din joburile actuale ale oamenilor şi a susţinut implementarea unui "venit garantat global" pentru înlocuirea salariilor clasice. Bill Gates are o altă idee şi anume cea a taxării muncii robotice pentru a compensa joburile pierdute, dupa cum declara într-un interviu cu Quartz.

Sunt foarte multe domenii în care roboţii vor suplini oamenii, de la vânzătorii de bilete de orice fel (transport în comun, tren, concerte etc) şi până la oameni de serviciu şi muncitori in fabricile din industria auto. Cofondatorul Microsoft, Bill Gates doreşte efectiv taxarea fiecărui robot pentru munca depusă, pentru a compensa veniturile pierdute de muncitorii înlocuiţi.

Banii ar urma să meargă către traininguri ale persoanelor din alte domenii, precum îngrijirea bătrânilor şi copiilor, unde va fi mereu nevoie de aportul uman. Problema e că taxarea roboţilor ar încetini inovaţia şi ar face preţurile roboţilor prohibitive. Guvernele sunt cele care trebuie să creeze o politică coerentă totuşi, dar deocamdată ideile lui Gates au fost respinse.

Parlamentul European spre exemplu a respins propunerea de taxare a roboţilor, optând în schimb pentru realizarea unui ghid de etică cu privire la producţia şi implementarea de muncitori robotici. Parcă ideea lui Elon Musk cu venitul global minim garantat sună mai bine totuşi... asta în vreme ce roboţii ne vor face toată munca.

Gates nu este doar creierul din spatele ascensiunii Microsoft, ci şi un mare filantrop, donând multe miliarde de dolari pentru eradicarea unor maladii ce afectau continentul african. Fundațiile sale ar fi salvat peste 5 milioane de oameni, deci viziunea sa umanitară trebuie respectată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×