Cad capete! LG îşi schimbă CEO-ul după rezultatele slabe din 2019

758 ori
<b>Cad capete! LG îşi schimbă CEO-ul după rezultatele slabe din 2019</b>LG e departe de a fi compania care a produs două telefoane Nexus în zilele sale bune şi sud coreenii nu mai reprezintă un reper în zona smartphone. Se pare că nu le merge bine nici ca grup, pentru că după un trimestru 3 slab, LG şi-a dat afară CEO-ul.

LG e departe de a fi compania care a produs două telefoane Nexus în zilele sale bune şi sud coreenii nu mai reprezintă un reper în zona smartphone. Se pare că nu le merge bine nici ca grup, pentru că după un trimestru 3 slab, LG şi-a dat afară CEO-ul.

Compania a înregistrat o scădere de profit net de peste 30% în trimestrul 3 din 2019. În faţa acestei situaţii, CEO-ul companiei, Jo Seong-Jin a fost forţat să demisioneze, asta deşi avea contractul înnoit pe 3 ani în martie 2018. Şi alţi directori au avut aceeaşi soartă, iar LG a decis să numească un nou şef în zona strategică. Se anunţă o reorganizare şi nu m-ar mira să apară şi restructurări.

Divizia smartphone este cea mai relevantă pentru tumultul de la LG. Aceasta a avut pierderi în ultimele 18 trimestre, conform datelor oficiale furnizate. Brian Kwon este succesorul lui Jo Seong-Jin şi are sarcina de a pune pe picioare un gigant sud coreean care nu mai respira deloc în ceafa celor de la Samsung, cum făcea cândva. Acest nou şef este specializat pe AI şi computing şi ar putea orienta compania în acea direcţie.

Posibil să vedem mai multe servicii de la LG şi mai puţin hardware. Brian Kwon a fost şeful secţiunii mobile şi al celei TV, iar acum va fi şeful întregii companii. Singurul merit cu care rămâne Jo Seong-Jin după mandatul său e creşterea cotei LG în segmentul de electrocasnice. LG Display şi-a schimbat CEO-ul în septembrie, după pierderi în zona LCD şi încetinirea creşterii OLED. Se anunţă un an 2020 complicat în faţă şi suntem curioşi să vedem cum face LG faţă provocării.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×