China a înregistrat venituri din software în 2018 cât toată valoarea Apple

802 ori
<b>China a înregistrat venituri din software în 2018 cât toată valoarea Apple</b>China se îndreaptă tot mai rapid spre statutul de colos tech, după ani buni de investiţii în AI, ride sharing şi soluţii interconectate de tot soiul. Reflectând aceste eforturi apare o cifră impresionantă şi anume veniturile totale din software obţinute

China se îndreaptă tot mai rapid spre statutul de colos tech, după ani buni de investiţii în AI, ride sharing şi soluţii interconectate de tot soiul. Reflectând aceste eforturi apare o cifră impresionantă şi anume veniturile totale din software obţinute în China în 2018: 6.306 trilioane de yuan, moneda locală.

Prin conversie, asta înseamnă 954 de miliarde de dolari, adică mai mult sau mai puţin valoarea întregii companii Apple. Suma este în creştere cu 14% faţă de 2017 şi informaţiile vin de la Ministerul de Industrie şi Tehnologie a Informaţiei. Impresionanta sumă de mai sus este generată de cele 37.776 de companii care operează în domeniul software în cea mai populată țară de pe glob.

Exporturile de produse şi servicii software din 2018 au ajuns la un total de 55.45 de miliarde de dolari, reprezentând 5.81% din totalul veniturilor din China şi crescând cu 0.8% faţă de 2017. Întreaga industrie a ieşit pe profit cu peste 100 de miliarde de dolari. Având în vedere că în China se află operatorul cu cei mai mulţi abonaţi din lume, China Mobile şi un serviciu de ride sharing care a cumpărat Uber China, DiDi, e lesne de înţeles evoluţia.

În China nu ai Google, ai Baidu şi nu ai Amazon, ai Alibaba, alţi giganţi tech de multe miliarde de dolari. Şi nici nu mai vorbim de producătorii de telefoane... Gândiţi-vă că pentru Xiaomi principalul generator de cash multă vreme a fost MIUI. Nu uităm nici de Tencent și uriașul hit PUBG Mobile. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×