TSMC va atinge venituri record în trimestrul 4, iar „de vină” sunt procesoarele pe arhitectură de 7 nanometri

1.005 ori
<b>TSMC va atinge venituri record în trimestrul 4, iar „de vină” sunt procesoarele pe arhitectură de 7 nanometri</b>Aflăm astăzi faptul că gigantul TSMC urmează a atinge venituri record în ultimul trimestru din 2018, asta datorită comenzilor de procesoare pe arhitectură de 7nm. Printre cei mai mari clienți TSMC se numără și americanii de la Apple care

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) o duce bine în 2018, majoritatea procesoarelor de pe telefoanele mobile lansate recent fiind bazate pe tehnologia sa de 7 nm. Ca atare vin şi roadele acestei evoluţii, analiştii estimând un trimestru 4 record ca venituri.

Asta în vreme ce mulţi producători de cipseturi au o perioadă de stagnare sau scădere. Problema e cu eternul război comercial dintre China şi SUA, dar şi cu cotaţiile la bursă şi monedele de schimb fluctuante. Sunt şi influenţe din zona crypto, unde a scăzut cererea de echipamente de minat şi nu uită, de vânzările smartphone în scădere. Şi totuşi, TSMC ar urma să aibă un trimestru 4 fără precedent.

Chiar dacă Apple a redus comenzile de procesoare Apple A12 pentru noile iPhone-uri, taiwanezii ar urma să îşi dubleze producţia de cipuri de 7 nm în 2019 faţă de 2018. Au de livrat produse către Huawei, Qualcomm, AMD, NVIDIA, Apple şi Xilinx. Veniturile anuale ar putea fi între 10-12 miliarde de dolari doar din cipuri de 7 nm. O altă zonă de creştere este cea a componentelor pentru televizoarele de mari dimensiuni, cu rezoluţii 4K şi 2K.

La anul şi Samsung şi Qualcomm trec la tehnologia de 7 nm, după ce au pariat pe 10 nm în ultimul an, umplând şi ele vistieria TSMC. Apple rămâne totuşi cel mai mare client în acest moment.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×