Conturile Google acceptă acum autentificare biometrică, pentru început pe Android

1.159 ori
<b>Conturile Google acceptă acum autentificare biometrică, pentru început pe Android</b>Google pare a se fi inspirat după Microsoft în dorinţa sa de a ne scăpa de parole. Mai nou este disponibilă autentificarea biometrică pe Android pentru conturile Google, care nu mai cer doar parola.

Google pare a se fi inspirat după Microsoft în dorinţa sa de a ne scăpa de parole. Mai nou este disponibilă autentificarea biometrică pe Android pentru conturile Google, care nu mai cer doar parola.

Practic acum te vei putea autentifica în contul Google doar punând degetul pe cititorul de amprente. Ce e drept nu e o abordare nouă, iar organizaţia FIDO Alliance face lobby de ceva vreme pentru că toate marile companii tech să treacă la acest tip de abordare. Asta indiferent de platforma software sau de dispozitiv. Recent s-a vorbit mai mult despre această funcţie pe laptopuri şi PC-uri, cele cu cititoare de amprente sau scannere de iris.

La telefoane e mai simplu pentru că deja foloseam amprenta sau scanarea facială pentru a aproba plăti sau a debloca telefonul. Google trebuie să folosească tehnologie FIDO2 şi standardul WebAuthn, pentru a lega funcţia de API-ul cititorului de amprente. Telefoanele Pixel inaugurează nouă modalitate de autentificare, apoi vin şi celelalte modele cu Android, de la Nougat în sus.

Se aplică şi la Chrome această abordare, apropo. Google menţionează că autentificarea se petrece local, iar amprentele nu ajung la serverele sale, ci doar o dovadă criptografică a autentificării tale. Funcţia e cu atât mai utilă dacă foloseşti contul Google să te loghezi în aplicaţii sau jocuri. Dropbox ştiu că implementase asta recent, logarea cu cont Google.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×