Android Q Beta 5 ne arată că vom putea trage bara de notificări cu swipe jos oriunde pe ecran; Alte noutăţi aici

1.930 ori
<b>Android Q Beta 5 ne arată că vom putea trage bara de notificări cu swipe jos oriunde pe ecran; Alte noutăţi aici</b>Cu câteva zile în urmă scriam că Android Q Beta 5 a sosit şi la pachet cu el vine şi vestea că nu putem folosi navigare prin gesturi, dacă avem deja launchere third party pe device. Acum descoperim că noul beta

Cu câteva zile în urmă scriam că Android Q Beta 5 a sosit şi la pachet cu el vine şi vestea că nu putem folosi navigare prin gesturi, dacă avem deja launchere third party pe device. Acum descoperim că noul beta de Android Q aduce şi o funcţie pe cât de simplă, pe atât de des solicitată de utilizatorii Android stock.

E vorba despre gestul pull down pentru bara de notificări, realizat oriunde pe ecran, nu doar cu swipe în zona superioară a ecranului. Aşa ceva aveam deja pe telefoanele Samsung, OnePlus, Xiaomi şi alte câteva, dar nu şi pe telefoanele cu Android stock sau Android One. Clipul de mai jos exemplifică foarte clar gestul de swipe în jos pentru a trage bara de notificări la îndemână.

Vă reamintesc că Android Q era detaliat la Google I/O 2019 în mai şi de atunci a tot primit noutăţi şi update-uri în faza beta. Acum aflăm şi că va avea un fel de funcţie Undo, pentru cei care au înlăturat din greşeală o aplicaţie de pe homescreen. Va apărea un buton "Undo" în zona de jos a ecranului. Vom avea şi un control sporit asupra informaţiei de geo localizare şi funcţie Bubbles pentru multitasking, inspirată de Chat Heads de la Facebook Messenger.

Mai aflăm şi că Android Q aduce o funcţie care îi permite unui utilizator să creeze un cod QR pentru o reţea WiFi, pe care prietenii îl pot scana pentru a intra în acea reţea. Peste toate acestea adăugăm sensibilitate reglabilă pentru marginile laterale ale ecranului, zone care îndeplinesc comanda "Back" şi gesturi de navigare mai clar implementate, plus un Dark Mode atât de solicitat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×