Cyanogen renunţă la realizarea popularului său ROM, se axează pe proiectul Modular OS

1.398 ori
<b>Cyanogen renunţă la realizarea popularului său ROM, se axează pe proiectul Modular OS</b>Astăzi, cei de la Cyanogen confirmă faptul că pe viitor se va renunța la realizarea propriului său ROM, și asta cu scopul de a se concentra pe programul numit Cyanogen Modular OS. Acesta va fi reprezentat de diferite module software precum este cazul

Se pare că riftul dintre Cyanogen şi OnePlus a fost doar începutul sfârşitului, pentru că azi aflăm că Cyanogen a confirmat că pe viitor nu va mai produce propriul său ROM. Disponibil preinstalat pe o serie de handseturi ale unor parteneri ca ZUK, YU, BQ sau OnePlus, CyanogenMod/Cyanogen OS e gata să fie istorie.

În acelaşi timp cu renunţarea la proiectul vechi, apare şi unul nou, cunoscut că Cyanogen Modular OS. Scopul este de a obţine un Android mai inteligent şi mai deschis. Smartphone-urile Android vor folosi pe viitor componente din Cyanogen OS sub formă de "module dinamice", indiferent de ROM şi chiar dacă rulează Androidul cel stock.

Aceste MODs sunt funcţii inteligente care sunt derivate din experienţa de bază Android. Exemple sunt Truecaller caller ID, integrarea lui Skype în aplicaţia dialer, tweeturi trending în lockscreen, integrarea Cortana pe device sau Hyperlapse pentru cameră. Strategia cea nouă vine şi pe fondul unor schimbări organizatorice, astfel că îl vedem pe Kirt McMaster, cofondator Cyanogen devenind director executiv şi renunţând la funcţia de CEO în favoarea COO-ului Lior Tal.

Motivul renunţării la un OS full stack în favoarea modulelor ar fi "fragmentarea extremă a ecosistemului Android". Astfel şi partenerii Cyanogen ar avea mai puţin de plătit, adoptând module şi nu o platformă întreagă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×