Cyanogen trage obloanele, opreşte şi CyanogenMod şi serviciile asociate, dar moştenirea va fi dusă mai departe de "LineageOS"

2.523 ori
<b>Cyanogen trage obloanele, opreşte şi CyanogenMod şi serviciile asociate, dar moştenirea va fi dusă mai departe de "LineageOS"</b>Iată că inevitabilul s-a produs și Cyanogen anunță retragerea de pe piață a companiei dar și a lui CyanogenMod. Cu toate acestea se pare că moștenirea va fi dusă mai departe de către

Ştiam de ceva vreme că finalul de an ne va prinde cu Cyanogen falimentară şi oprirea funcţionării lui CyanogenMod, iar acest lucru s-a materializat în ultimele zile. Serviciile şi serverele legate de CyanogenMod şi ale sale build-uri se vor opri de tot la final de an. Totuşi "spiritul" şi moştenirea proiectului continuă prin intermediul unei iniţiative numite Lineage.

De remarcat că CyanogenMod existau pe hartie ca o entitate separată de Cyanogen, compania care în ultima vreme a tot închis sedii şi a dat afară angajaţi. În realitate Cyanogen şi CyanogenMod nu prea există una fără cealaltă, fiind unite de infrastructură la nivel de server şi dezvoltatorii pe care îi au în comun. Şi CyanogenOS e pe ducă odată cu această închidere.

CyanogenMod a pornit la drum ca o comunitate, nu ca o firmă sau un produs comercial, ceea ce înseamnă că există o şansă să fie înviată ideea de bază, iar asta înseamnă LineageOS. El vrea să reprezinte spiritul iniţial al acestui proiect, bazându-se pe voluntari şi donaţii în prima fază. Urmează apoi să fie obţinută şi infrastructura, hostingul şi imaginile bazate pe Android, dar asta mai durează.

După 8 ani de dezvoltare de build-uri nightly care soseau incredibil de rapid şi uneori aduceau variante Android nelansate pe unele terminale, a venit şi momentul final. Cuvântul cheie ce trebuie reţinut aici e "pasiune", dar din păcate pasiunea nu plăteşte facturile, serverele şi dezvoltatorii. Sperăm că LineageOS va găsi totuşi un creier luminat să îl ducă mai departe.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×