Donald Trump blochează achiziţia Qualcomm de către Broadcom, pe fondul îngrijorărilor legate de securitate

771 ori
<b>Donald Trump blochează achiziţia Qualcomm de către Broadcom, pe fondul îngrijorărilor legate de securitate</b>Aparent pe fondul problemelor de securitate, președintele SUA (Donald Trump) a decis să blocheze achiziția gigantului Qualcomm de către Broadcom. Acum suma licitată nici nu mai contează pentru că acordul nu va fi obținut în veci de către

Uneori Donald Trump e aşa uşor de manipulat... E de ajuns să i se pară că o companie face ceva riscant pentru securitatea SUA şi gata, are interdicţie la orice. Mai nou Broadcom nu mai poate cumpăra Qualcomm, pentru că asta ar implica un risc de securitate naţională.

Auzisem recent voci care spuneau că Qualcomm are cam multe contracte şi infiltrări chinezeşti, iar în mod bizar vocile veneau chiar de la Broadcom. Gigantul chip-urilor încearcă să cumpere creatorul Snapdragon de luni bune, fără succes. Preţul era principala problemă, Qualcomm vrând mai mult. Donald Trump a emis un ordin prezidenţial prin care se blochează tranzacţia.

Acel ordin afirma că Broadcom, cu sediul în Sngapore nu are voie să preia Qualcomm, cu sediul în San Diego, pentru că securitatea naţională SUA e la mijloc. Pe de altă parte Broadcom tot încearcă să îşi facă sediu în SUA şi îl va inaugura pe 3 aprilie. Autoritatea prezidenţială citează o "recomandare de la Comitetul American pentru Investiţii Străine", care a analizat propunerea de preluare.

Ordinul lui Trump menţionează şi fuziuni, achiziţii, preluări directe sau indirecte. Mă mir că nu au preluat şi preluarea NXP de către Qualcomm, primii fiind chinezi. Comitetul American mai sus citat ar fi declarat şi că Qualcomm are brevete cheie pentru 5G şi acestea nu au voie să ajungă la chinezi. Qualcomm va avea o întrunire a acţionarilor pe 23 martie şi vom afla mai multe atunci.

Deal-ul pare să fi picat şi tranzacţia Intel - Qualcomm începe să sune mai realist.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×