Bătălie pe sute de miliarde de dolari: Intel ar vrea cumpere Broadcom, care la rândul său vrea să cumpere Qualcomm

2.371 ori
<b>Bătălie pe sute de miliarde de dolari: Intel ar vrea cumpere Broadcom, care la rândul său vrea să cumpere Qualcomm</b>Cu toate că nu se știe dacă cei de la Broadcom vor achiziționa într-un final compania Qualcomm, iată că apar în media noi vești despre această zonă a producătorilor de chipset-uri. Suntem informați că la mijlocul ecuației apare acum chiar Intel

În ceea ce aş putea numi "trăznaia anului" sau poate chiar a deceniului, azi aflăm că Intel ar dori să cumpere Broadcom, care la rândul său vrea să cumpere Qualcomm. În ultimii ani Qualcomm a săpat rău de tot Intel, care nu s-a trezit la timp să activeze pe piaţa mobile şi a rămas cantonată doar în zona procesoarelor de PC. Cum stăm cu tranzacţiile aflaţi mai jos.

Intel e în mod autoritar lider de piaţă, în zona chip-urilor de laptop şi desktop. Au încercat marea cu degetul cu seria Atom pe tablete şi telefoane, dar acestea nu au prins deloc. În jur de 10 miliarde de dolari au fost aruncaţi pe geam pentru a concura cu Qualcomm sau MediaTek, dar Intel a aruncat prosopul prin 2016. Wall Street Journal ar fi aflat că Intel vrea totuşi să cumpere Broadcom acum.

Recent am descoperit că autorităţile americane au fost avertizate de Broadcom că Qualcomm are legături cu guvernul chinez. E bizar să vedem asta, pentru că Qualcomm e companie americană şi ca atare ar trebui să fie atent supravegheată de administraţia Trump pentru parteneriatele sale. Broadcom din ce ştiu este o corporaţie cu adresă de Singapore, chiar dacă are multe sedii în SUA.

Dacă Intel cumpără tot, atunci businessul ar deveni total american şi s-ar forma un colos fără rival pe piaţa procesoarelor. E clar faptul că organizaţiile antitrust vor sări ca arse la aflarea acestei propuneri. E posibil totuşi că Intel să cumpere doar Broadcom, fără Qualcomm, care pare tot mai refractară la tranzacţie. Pe de altă parte dacă Broadcom şi Intel îşi pun mintea pot detrona Qualcomm în câţiva ani pe piaţa CPU smartphone.

Intel are şi alte variante, precum achiziţii mai mici, care o pot face mai competitivă. Cum văd eu situaţia? Concentarea puterii într-o singură companie nu e o idee bună şi cu cât e concurența mai acerbă, cu atât are consumatorul mai mult de câştigat. Mingea e în terenul Qualcomm, decizional vorbind. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×