Broadcom atacă Qualcomm, afirmând că are legături cu guvernul chinez

1.057 ori
<b>Broadcom atacă Qualcomm, afirmând că are legături cu guvernul chinez</b>Povestea dintre Broadcom și Qualcomm continuă și în această primă lună de primăvară când asistăm iată la acuzații venite din partea chinezilor. Mai exact cei de la Broadcom au acuzat în mod public compania americană de legăturile avute

Într-o mişcare ce aduce cu cea a unui bărbat respins de o femeie, Broadcom a atacat Qualcomm prin declaraţii oficiale. Gigantul care vrea să cumpere Qualcomm declară mai nou că producătorul de chip-uri ar avea legături cu guvernul chinez şi companiile din China.

Broadcom curtează Qualcomm din toamna anului trecut, cu oferte de peste 100 de miliarde de dolari, dar acestea nu au fost acceptate. Între timp au tot fost schimbaţi directorii Qualcomm, în încercarea de a duce la aprobarea tranzacţiei. Dacă nu merge aşa, atunci e momentul pentru atacuri murdare. Între timp autorităţile americane evaluează această înţelegere drept riscantă, mai ales că Broadcom are o reputaţie de companie care taie costuri şi bugete la greu, chiar şi pentru R&D.

Broadcom

Gigantul are sediul în Singapore, dar încearcă să înfiinţeze o filială americană, devenind corporaţie cu sediu în Delaware. Problema pentru Statele Unite e că dacă Broadcom cumpără până la urmă creatorul seriei Snapdragon, atunci firmele din Asia vor avea cap de afiş la dezvoltarea tehnologiilor 5G. Americanii se agaţă de 5G cu firme ca Qualcomm şi Intel.

Europenii au Ericsson, Alcatel/Nokia, Orange şi Vodafone, iar asiaticii au Samsung, Huawei, plus multe alte nume. Broadcom acuză mai nou Qualcomm de relaţii cu firme chineze precum Huawei, pentru a declanşa o reacţie din partea autorităţilor americane, sensibile la aşa ceva. Qualcomm ar fi ajuns la o înţelegere secretă cu guvernul chinez se pare şi mai rău de atât, ar fi angajat rude ale oficialilor guvernului chinez.

Toate acestea pe fondul a 120 miliarde de dolari licitaţi de Broadcom pentru Qualcomm. E bizar ce face Broadcom, pentru că pare să saboteze chiar tranzacţia dezvăluind colaborarea cu China, deci e posibil ca răspunsul final al americanilor să fie "NU".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×