Donald Trump nu agreează ideea de criptomonedă; Avertizează Facebook cu privire la Libra

1.002 ori
<b>Donald Trump nu agreează ideea de criptomonedă; Avertizează Facebook cu privire la Libra </b>De multe ori Donald Trump s-a folosit de propriul cont de Twitter pentru a-și prezenta nemulțumirile cu privire la unele produse sau tehnologii de pe piață, iar acum monedele virtuale intră în vizorul președintelui SUA

De multe ori Donald Trump s-a folosit de propriul cont de Twitter pentru a-și prezenta nemulțumirile cu privire la unele produse sau tehnologii de pe piață, iar acum monedele virtuale intră în vizorul președintelui SUA. Trump declară faptul că nu este un fan Bitcoin sau al altor monede cripto - acestea nefiind bani și având o valoare foarte "volatilă" cu fluctuații mari de pe o zi pe alta.

Președintele SUA chiar a avertizat Facebook referitor la moneda proaspăt dezvăluită și anume "Libra" despre care v-am vorbit și noi la debut într-un articol dedicat aici. Avertizarea se referă la planul lui Zuckerberg de a împinge moneda digitală în față și poate reprezenta un obstacol destul de serios pentru ambițiile Facebook din această zonă de pe piață. 

Trump spune că aceste active cripto nereglementate pot facilita comportamente ilegale, printre care se dă ca exemplu comerțul cu droguri și alte activități ilegale. Merge mai departe și afirmă că moneda virtuală Facebook Libra va avea fiabilitate mică și că dacă Facebook sau alte companii doresc să devină o bancă, ele trebuie să solicite asta și să se supună reglementărilor bancare, ca orice alte bănci naționale sau internaționale.

Dolarul este dat ca exemplu de Trump drept singura monedă demnă de încredere în USA, fiind și o valută dominantă la nivel global. Ca un fapt divers, aflăm că Facebook s-a confruntat cu întrebări și un un control din partea autorităților de reglementare, asta imediat de la anunțul prin care și-a prezentat intențiile de a intra pe piața criptomonedelor. 

Rămâne de văzut ce decizii vor lua autoritățile de reglemente și parlamentarii americani referitor la modul în care trebuie abordate problemele ce țin de apariția mondelor virtuale. Se urmărește protejarea consumatorilor în primul rând și se pare că intrarea Facebook pe această piață le forțeaza mâna autorităților cu privire la instalarea unor reglementări. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×