Trump s-a răzgândit: Huawei are voie să cumpere produse americane; Iată contextul de la Summitul G20

4.564 ori
<b>Trump s-a răzgândit: Huawei are voie să cumpere produse americane; Iată contextul de la Summitul G20</b>Toată lumea aştepta cu sufletul la gură Summitul G20, unde erau promise discuţii între Donald Trump şi omologul sau chinez, Xi Jinping. Evident Huawei e un subiect fierbinte de discuţie şi au apărut deja veşti bune. Trump a dat semne de reconciliere cu Ch

Toată lumea aştepta cu sufletul la gură Summitul G20, unde erau promise discuţii între Donald Trump şi omologul sau chinez, Xi Jinping. Evident Huawei e un subiect fierbinte de discuţie şi au apărut deja veşti bune. Trump a dat semne de reconciliere cu China şi a declarat că Huawei îşi poate relua relaţiile cu firmele din SUA.

Trump şi Xi s-au declarat de acord să repornească discuţiile, recunoscând că dispută SUA - China a încetinit economia globală. Vă reamintesc că pe lângă creşterea tarifelor pentru produse realizate în China, SUA a trecut şi Huawei pe o listă neagră în luna mai. Asta însemna că toate firmele din SUA aveau interzis la colaborarea cu producătorul de telefoane, care pierdea acces la componente Intel, Qualcomm, la Windows şi Google Services din Android.

Trump a mai confirmat şi că renunţă la planurile de a adăuga suprataxe de 300 de miliarde de dolari produselor chineze ajunse în SUA. China la rândul său va renunţa la cei 60 de miliarde de dolari cu care taxează produsele importate din State. Totuşi negocierile continuă şi cum îl ştim pe Trump volatil, nimic nu e bătut în cuie. Atenţie, trebuie subliniat că în acest moment interdicţia Huawei încă nu a fost ridicată oficial, ci doar avem o declaraţie de la Donald Trump pentru presă.

Negocierile sunt in curs, iar oficialii afirmă că vor păstra chestiunea Huawei pentru final, deci aflăm peste 24 sau 48 de ore cum stăm de fapt. Sunt multe lucruri de disputat, de la minereurile rare, la drepturile oceanice de exploatare, iar SUA poate oricând plusa cu ceva, la modul "daţi drumul la Google în China". În aceleaşi declaraţii de presă, China s-a angajat să cumpere mai multe produse agricole americane, conform Reuters.

Summitul G20 are loc între 28 şi 29 iunie, deci soarta Huawei va fi decisă până luni. Semnele sunt bune pentru Huawei şi China, dar Trump trebuie cumva să facă şi un power play, deoarece partidul şi votanţii îl aşteaptă cu rezultate, cu "America Great Again" şi cu o campanie feroce pentru prezidenţialele din 2020. Ridicarea interdicţiei Huawei va veni la un preţ mare de tot. Aş paria pe introducerea Google în China, dar asta e doar teoria mea pentru că şi "pământurile rare" sunt o miză mare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×