Foştii angajaţi Apple care au furat secretele companiei ar putea fugi în China, unde ar primi azil

2.589 ori
<b>Foştii angajaţi Apple care au furat secretele companiei ar putea fugi în China, unde ar primi azil</b>Apple e una dintre cele mai secretoase companii tech de pe glob. În general cei care contribuie la scăpări de informaţii sunt aspru pedepsiţi şi există numeroase măsuri de securitate implementate pentru a evita spionajul

Apple e una dintre cele mai secretoase companii tech de pe glob. În general cei care contribuie la scăpări de informaţii sunt aspru pedepsiţi şi există numeroase măsuri de securitate implementate pentru a evita spionajul industrial. Acum firma din Cupertino îşi exprimă îngrijorarea cu privire la foşti angajaţi prinşi că au furat secretele companiei şi care s-ar putea refugia în China.

Doi angajaţi de origine chineză ai companiei sunt judecaţi în această perioadă şi s-au declarat nevinovaţi în faţa unui tribunal din California. Procurorii federali au consemnat că unul dintre suspecţi lucrase la proiectul ultrasecret de automobil autonom Apple, care a tot fost lovit de spionaj şi probleme în ultimii ani. Angajatul respectiv a plecat cu brevete şi fişiere de la Apple şi le-a dus la o firmă rivală din China.

Apple şi-a exprimat la începutul acestei săptămâni îngrijorarea cu privire la faptul că acei doi angajaţi prinşi vor încerca să fugă în China, înainte de finalizarea procesului. Gigantul american a solicitat supravegherea celor doi, pentru că îi consideră capabili de o fugă de gen. Xiaolang Zhang şi Jizhong Chen sunt monitorizaţi în acest moment de autorităţi. Zhang a lucrat la proiectul de automobil autonom Apple şi a fost arestat de agenţi FBI în aeroportul San Jose, înainte să se urce în avion spre China.

Chen pe de altă parte a fost prins cu peste 2000 de fişiere care includeau scheme, manuale, fotografii şi schiţe extrase din baza de date Apple. El a fost arestat în ianuarie la o gară în drum spre aeroportul din San Francisco, pregătindu-se de plecare în China. Avocatul celor 2 a declarat că ei vor doar să îşi viziteze familiile din China, dar nimeni nu e aşa naiv să îi creadă. Extrădarea lor din China ar fi grea spre imposibilă dacă cei doi ajung acolo.

Şi că fim corecţi sunt sigur că şi China e plină de spioni americani care pleacă cu secrete ale companiilor de acolo. Diferenţa dintre SUA şi China? De spionii chinezi din SUA mai auzim, dar de cei americani din China nu mai auzim vreodată şi probabil zac în vreo temniţă, descusuţi de toate informaţiile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×