Conflictul comercial dintre China și SUA se amplifică, iar Trump le cere companiilor americane ce își desfășoară activitatea în China să revină acasă

1.610 ori
<b>Conflictul comercial dintre China și SUA se amplifică, iar Trump le cere companiilor americane ce își desfășoară activitatea în China să revină acasă</b>Deși părea că tensiunile dintre SUA și China s-au mai domolit, iată că în realitate nu este vorba de așa ceva, ci mai degrabă despre o amplificare a conflictului dintre cele două părți. Totul se datorează deciziei lui Trump

Deși părea că tensiunile dintre SUA și China s-au mai domolit, iată că în realitate nu este vorba de așa ceva, ci mai degrabă despre o amplificare a conflictului dintre cele două părți. Totul se datorează deciziei lui Trump de la începutul lunii atunci când anunța o creștere nouă a tarifelor, de 10% pentru bunurile importate din China. Acum vine și replica din partea Guvernului Chinez despre care aflați mai multe în rândurile următoare. 

Ei bine, este vorba tot despre o majorare de taxe. Consiliul de Stat al Chinei anunță astfel aplicarea unor tarife cuprinse între 5 și 10% pentru bunuri provenite din SUA în valoare de 75 miliarde de dolari. Această măsură va intra în vigoare în 2 etape, prima de la 1 septembrie, iar cea de-a doua începând cu 15 decembrie. Totodată din 15 decembrie, tarifele de 25% pentru importurile de automobile din SUA vor fi reimpuse și la fel și tarifele de 5% pentru piese și componente.

Cum era de așteptat, anunțul în cauză nu a rămas fără reacție din partea lui Donald Trump care s-a adresat de această dată companiilor americane ce își desfășoară activitatea în China, cerându-le să se întoarcă în SUA. Președintele american declară și următoarele pe contul său personal de Twitter:

De mulți ani, China (și multe alte țări) profită de Statele Unite privind comerțul de produse, furtul de proprietate intelectuală și multe altele. Țara noastră a pierdut sute de miliarde de dolari în fiecare an în China și acest comportament nu pare a se opri prea curând. Ca președinte nu mai pot permite acest lucru și le cer marilor noastre companii americane să înceapă imediat să caute alternative la China, inclusiv întoarcerea acasă și fabricarea produselor în SUA.

După cum se poate vedea, șansele ca acest război comercial dintre SUA și China să ajungă la final fericit sunt foarte mici, atacurile sosind pe neașteptate dintr-o tabără în alta. Huawei este în continuare ținta Statelor Unite asupra căruia se îndreaptă cele mai multe interdicții, iar China nu mai stă în banca sa și alege să răspundă cu aceeași monedă.

Dacă Trump va reuși să convingă sau nu companiile americane să își mute producția din China în SUA rămâne de văzut..

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×