Google anunţă Password Checkup, o extensie de Chrome care previne furtul de date, verifică daca un cont e compromis

1.400 ori
<b>Google anunţă Password Checkup, o extensie de Chrome care previne furtul de date, verifică daca un cont e compromis</b>Google încearcă să crească securitatea utilizatorilor de Chrome, anunţând Password Checkup, o extensie de Chrome care previne furtul de date. Acest release face parte din proiect.ul Safer Internet Day şi avem detalii despre în continuare

Google încearcă să crească securitatea utilizatorilor de Chrome, anunţând Password Checkup, o extensie de Chrome care previne furtul de date. Acest release face parte din proiectul Safer Internet Day şi avem detalii despre în continuare.

Google Password Checkup

Noul tool va permite securizarea datelor şi dincolo de site-urile şi aplicaţiile Google. Password Checkup devine parte din experiența browserului Chrome şi ajuta cu protecţia conturilor de fraude şi breşe de securitate. Odată cu noul tool Google a mai lansat şi funcţia Cross Account Protection. Password Checkup funcţionează prin verificarea numelui de utilizator şi a parolei, testate pentru a afla dacă sunt nesigure online.

Google Password Checkup

Google compară credențialele tale cu o bază de date de 4 miliarde de conturi considerate compromise. Dacă eşti printre cei vizaţi va apărea o avertizare şi sugestia de a schimba parola. Tool-ul funcţionează după un sistem similar cu cel aplicat de Google la serviciile sale, acolo unde Marele G resetează automat parola dacă eşti expus.

Cei de la Google ne promit că nici măcar ei nu pot afla datele contului tău. Tehnologia vine de la cercetătorii în criptografie de la Stanford University şi Google şi va evolua în următoarele luni. În ultima vreme lumea folosea şi tool-ul "Have I Been Pwned" pentru a afla dacă se afla pe lista celor compromişi sau nu. Mozilla are această funcţie integrată în Firefox Monitor spre exemplu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×