Google Maps îţi va oferi acum direcţionarea ideală în caz de dezastru: cutremur, uragan, inundaţie

1.013 ori
<b>Google Maps îţi va oferi acum direcţionarea ideală în caz de dezastru: cutremur, uragan, inundaţie</b>Google Maps primeşte o funcţie foarte utilă, care te ghidează în direcţia cea mai bună pentru a evita un dezastru natural. Google avea deja alerte SOS pentru cei aflaţi în zonele de criză, dar acum oferă şi acest ghidaj ca bonus

Google Maps primeşte o funcţie foarte utilă, care te ghidează în direcţia cea mai bună pentru a evita un dezastru natural. Google avea deja alerte SOS pentru cei aflaţi în zonele de criză, dar acum oferă şi acest ghidaj ca bonus.

Google Maps

Alertele SOS se află în Google Maps alături de ghiduri legate de uragane, cutremure, inundaţii şi alte calamitaţii. Veţi afla ce drumuri sau autostrăzi sunt practicabile după intemperii şi dacă aveţi vreo stradă blocată în cale. Mai util de atât mi se pare faptul că Maps va arăta şi traiectoria tornadelor şi uraganelor, lucru care acum câţiva ani am fi zis că nu ne afectează în România, dar mai nou avem şi noi aşa ceva.

Google Maps

Modalităţile noi de vizualizare şi afişaj apar pe Android şi iOS în aplicaţia Google Maps, dar şi pe web în următoarele săptămâni. Avertizările şi acoperirea inundațiilor debutează în zona oraşului Patna din India, pentru că e sezonul inundaţiilor acolo. Localnicii vor putea vedea dacă a ieşit Gangele din matcă în perioada următoare. 20% dintre fatalitățile provocate de inundaţii pe Terra au loc în India. 

La cutremure o să vedem epicentrul şi zonele afectate, sub forma unei raze de acţiune. Atunci când sunteţi în mod Navigare, Google va afişa atât străzile închise, cât şi să vă permită să vă partajaţi locaţia cu cei apropiaţi. Google vă mai ajută şi decongestionarea drumurilor blocate de cei care fug de dezastru panicaţi, sugerând rute alternative.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×