Samsung brevetează un telefon care se rulează pentru a extinde ecranul pe verticală

972 ori
<b>Samsung brevetează un telefon care se rulează pentru a extinde ecranul pe verticală</b>În ultimii ani am văzut o sumedenie de brevete, care de care mai trăznite, care încearcă să extindă ecranul telefonului dincolo de limitele clasice. Poate cel mai bizar este "ecranul extensibil"

În ultimii ani am văzut o sumedenie de brevete, care de care mai trăznite, care încearcă să extindă ecranul telefonului dincolo de limitele clasice. Poate cel mai bizar este "ecranul extensibil". Am văzut chiar tentative de "pergament rulabil" la un moment dat, sub formă de concept. Samsung revine cu o idee similară, a unui telefon cu ecran care se poate extinde în sus prin rulare.

Brevet Samsung

Acest brevet care tocmai a apărut a fost înregistrat de Samsung în noiembrie 2018, în perioada când de abia anunţa ecranul pliabil pentru Galaxy Fold. În schiţa din brevet şi randarea realizată de Letsgodigital pe căreia vedem un terminal care se poate extinde, aproape dublându-şi spaţiul ocupat de ecran. Documentele menţionează că extensia se poate face manual sau motorizat, iar marginile ecranului rămân imobile. 

Totul se petrece printr-un mecanism rulabil, care implică o serie de rotiţe şi o suprafață extensibilă dintr-un material special creat. Brevetul menţionează o creştere a spaţiului de vizualizare şi input cu 60% şi asta pe verticală. Nu este o glisare clasică aici, ci o rulare pe cilindri. Samsung a mai avut brevete de terminale rulabile şi extensibile, deci nu e nimic nou aici.

La CES 2019 apăruse şi un televizor care se putea rula, iar Samsung are şi un brevet de tableta rulabilă. Pentru a realiza acele produse e totuşi nevoie de un panou cu adevărat flexibil şi nu doar pliabil, ceea ce e mai greu de implementat pe un telefon mobil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×