Google ar putea înlocui autentificarea în 2 trepte cu mici token-uri fizice

1.330 ori
<b>Google ar putea înlocui autentificarea în 2 trepte cu mici token-uri fizice</b>În ultimii ani Google a încercat să sporească securitatea lui Android, pentru a lăsa în urma imaginea de OS vulnerabil. Una dintre modificările făcute la nivel de securitate implica înlocuirea autentificării în 2 trepte cu o serie de token-uri fizice.

În ultimii ani Google a încercat să sporească securitatea lui Android, pentru a lăsa în urma imaginea de OS vulnerabil. Una dintre modificările făcute la nivel de securitate implica înlocuirea autentificării în 2 trepte cu o serie de token-uri fizice.

În acest moment combinaţia dintre parola şi un cod care se schimbă mereu pare o idee bună, dar cu un phishing deştept se trece şi de acest sistem. Noile chei fizice ar putea fi soluţia, o idee pe care am mai văzut-o aplicată în corporaţii. Utilizatorii vor folosi un soi de mic stick USB şi două astfel de token-uri vor fi necesare pentru autentificare. Evident e ţintită zona business şi corporate, nu neapărat utilizatorul de rând.

Deocamdată la nivelul de bază este păstrată ideea de coduri şi notificări push. Google afirmă că token-urile sunt menite pentru organizaţii, politicieni şi oficiali ai companiilor. Anul trecut şeful campaniei lui Hillary Clinton, John Podesta a avut contul de Gmail hackuit prin intermediul atacului direcționat spre DNC (Democratic National Committee), arătând cât de importantă e siguranţă la nivel de cont Google.

Aceleaşi servicii au avut probleme cu câteva luni în urmă, când utilizatorii Google Drive au fost bombardaţi cu atacuri de phishing, deci nu strică nişte extra securitate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×