Samsung brevetează autentificarea pe bază de flux sanguin; Ar putea ajunge pe Galaxy Note 9, Galaxy S10

1.726 ori
<b>Samsung brevetează autentificarea pe bază de flux sanguin; Ar putea ajunge pe Galaxy Note 9, Galaxy S10</b>Numeroase brevete au fost primite de către Samsung în această săptămână, printre ele numărându-se și unul ce face referire la o nouă metodă de autentificare pe smartphone. În vreme ce rivalii găsesc soluții de autentificare pe bază de iris

Samsung pregăteşte o utilizare ceva mai inteligentă şi importantă a senzorului sau de puls şi anume autentificarea pe bază de flux sanguin. Deducem asta dintr-un nou brevet al sud coreenilor, aprobat recent de către agenţia WIPO.

Brevet Samsung

Samsung a lucrat intens în ultimii ani la dezvoltarea unor metode eficiente de securizare a terminalelor sale. Au experimentat cu scanner-ul de amprente, cu cel de iris, recunoaşterea facială şi odată cu Note 9 ar putea integra scanner-ul de amprente în ecran chiar. Poate la anul ne aduc şi rival pentru Face ID pe Galaxy S10. Până atunci totuşi avem aceste brevete care fac referire la metoda de autentificare pe baza fluxului sanguin.

Documentele menţionează o tehnologie care permite măsurarea şi analizarea fluxului sanguin al utilizatorului folosind un senzor special. Totul se face prin intermediul vârfului degetului şi mă gândesc că de vreme ce senzorul de puls actual are şi oximetru, măsurarea fluxului sanguin e doar o chestiune de upgrade + software nou. Ca şi modelul irisului uman, la fel şi modul în care curge sângele prin vene şi artere este unic pentru fiecare fiinţă umană.

Nu e sigur 100% că vom vedea această metodă de autentificare biometrică, pentru că deja ar fi prea multe opţiuni de securizare.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×