Google Clips este o cameră foto ultra-compactă echipată cu un AI ce realizează fotografii automat la momentul oportun

807 ori
<b>Google Clips este o cameră foto ultra-compactă echipată cu un AI ce realizează fotografii automat la momentul oportun</b>Printre numeroasele lansări Google de ieri 4 octombrie s-a numărat și camera foto numită Google Clips. Aceasta este o cameră ultra-compactă și denumirea sa vine de la "cleștele" din spate care permite atașarea sa chiar și pe haine pentru a surprinde

Un alt produs prezentat de Google ieri seară a fost Google Clips - o cameră foto ultra-compactă care își ia numele de la clama din spate prin care se poate atașa chiar și pe haine pentru a surprinde fotografii sau clipuri video de scurtă durată. La prima vedere pare a fi genul de produs prin care Google își încearcă norocul pe piață, asta pentru că nu am mai văzut până în acest moment ceva similar. 

Google Clips

Trebuie lămurit că nu este vorba despre o cameră video de acțiune, ci despre o cameră pentru salvat amintirile dacă e să îi credem pe cei de la Google. Aceasta dispune de o clamă prin care poate fi atașată pe diverse haine sau obiecte și care are și rol de stand pentru fotografierea lipsită de mișcare.

Lucrul cel mai interesant este că această cameră aduce un algoritm de tip "machine learning" numit Moment IQ ce este suficient de inteligent pentru a recunoaște expresiile fețelor, lumina și încadrarea. Învață încontinuu și va realiza automat fotografii și clipuri video la momentele potrivite. Nu știm cum se realizează acest lucru, dar ideea unui asemenea dispozitiv este tare interesantă.

Camera aduce un senzor cu lentile wide la 130 grade, suport pentru realizarea a 15 cadre pe secundă și o baterie ce promite 3 ore de autonomie. Imaginile vor fi stocate în memoria internă de 16 GB și avem la dispoziție Wi-Fi sau portul USB Type-C pentru transferul acestor materiale. Cântărește numai 59 grame, aduce autofocus și protecție Gorilla Glass 3 pentru senzorul foto. Prețul este de 249 dolari și pentru moment nu cunoaștem data debutului comercial.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×