Google Pixel 2 devine noul campion DxOMark, cu un scor imens de 98 de puncte; Surclasează rivalii mai ales la video şi surprinde la Bokeh

1.895 ori
<b>Google Pixel 2 devine noul campion DxOMark, cu un scor imens de 98 de puncte; Surclasează rivalii mai ales la video şi surprinde la Bokeh</b>Exact cum s-a întâmplat și anul trecut la debutul lui Pixel și acum în 2017 odată cu lansarea modelului actualizat avem parte instant de recenzia camerei sale foto de către echipa de experți DxOmark. Așa cum dezvăluie și titlul, noul telefon

A devenit o modă prezentarea scorului obţinut de un telefon la testele foto DxOMark imediat după debutul său. Astfel, am aflat aseară imediat după anunţarea lui Google Pixel 2 şi Pixel 2 XL că terminalele au primit un scor de 98 din 100 puncte de la DxOMark. Acesta este un scor uriaş, indiferent ce repere ai, asta în condiţiile în care recent se schimbase puţin ierarhia la vârful testelor DxoMark, cu iPhone 8 Plus şi Galaxy Note 8 având 94 de puncte şi împărţind tronul (practic Note 8 stătea mai bine la foto). Hai să vedem totuşi cu ce a reuşit Pixel 2 să surprindă.

Trebuie spus în primul rând că Google Pixel 2 surprinde faţă de rivalii săi dual camera, etalând doar o singură cameră de 12 megapixeli în spate. E vorba despre un senzor de 1/2.6 inch, cu deschidere F/1.8 şi cu autofocalizare Dual Pixel. Are şi stabilizare optică, HDR+ şi mod Portret de captură realizat din software. Acesta din urmă e practic celebrul Bokeh dar realizat via software, cum făcea Samsung cu mult succes de la Galaxy S5 încoace prin Selective Focus.

Mostre foto Google Pixel 2

(Captură în condiții de extra luminozitate)

De această dată, faţă de alte teste DxOMark avem şi o metodologie: inginerii şi experţii foto DxOMark capturează şi evaluează peste 1500 de imagini de test şi peste 2 ore de captură video, în condiţii de laborator, dar şi de lumină la exterior şi interior. Să trecem totuşi la atuurile camerei de pe Pixel 2. În condiţii de iluminare puternică la exterior, Google Pixel 2 prinde detalii excelente, randează culorile realist şi are un dynamic range uimitor.

Este deci o cameră foarte bună pentru situaţiile cu un contrast ridicat. Detaliile se păstrează atât în zonele mai luminoase, cât şi cele mai întunecate. În condiţii low light, Google Pixel 2 păstrează fineţea detaliilor, acolo unde noi am găsit puţin zgomot chiar şi la Galaxy Note 8 şi HTC U11, dacă ne uităm cu atenţie. Şi zoom-ul a fost OK, chiar şi la nivel software, oferit de la 2x până la 8x. La nivel mediu spre lung, Pixel 2 pierde evident detalii faţă de o cameră cu lentilă telephoto totuşi. De remarcat că pierde mai puţine decât o cameră tipică singulară totuși.

Mostre foto Google Pixel 2

(Captură Portret/Bokeh)

Mai jos aveţi o captură la zoom 4x şi eu zic că arată binișor, nu entuziasmant totuși. Captura Bokeh/Portret iarăşi surprinde plăcut, deşi parcă nivelul de blur e puţin exagerat, estompând prea mult imaginea din fundal, în vreme ce iPhone 8 Plus spre exemplu lăsa să se întrevadă mai mult contururile obiectelor.

Mostre foto Google Pixel 2

(Foto zoom 4x)

Iată-ne ajunşi şi la video, acolo unde telefoanele care au excelat până acum la foto au tins să fie mai şubrede totuşi. Culmea e că Pixel 2 filmează foarte bine, cu un uriaş scor de 96 puncte, deşi personal nu sunt foarte surprins. Uitaţi-vă la recenzia lui Google Pixel XL realizată la Mobilissimo.ro şi veţi vedea capturi video de excepţie. Expunerea este excelentă în ORICE condiţii de iluminare, tranziţiile se fac rapid între nivele de iluminare, iar autofocalizarea e foarte rapidă, lină şi stabilă.

Mostre foto Google Pixel 2

(Exterior, extra nivel de zgomot)

Nu ştiu dacă mai ţineţi minte dar şi primul Pixel stabiliza foarte bine, iar aparent Pixel 2 e şi mai şi. Şi pentru a înţelege că nu e totul chiar perfect, la nivel de zgomot a existat calificativul de 59 de puncte, mai ales dacă iei fotografiile la bani mărunţi şi dai zoom. La aspectul Contra la filmare ar fi dynamic range-ul şi balansul de alb uşor instabil la filmare din mers.

Mostre foto Google Pixel 2

(Interior, luminozitate scăzută)

Un scor de 99 pentru foto şi 96 pentru video, pentru un total de 98 de puncte. Dacă ar fi să fac o predicţie, cred că doar iPhone X sau Huawei Mate 10 mai pot schimba podiumul.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×