Google.com a fost înregistrat în urmă cu 20 de ani; Iată cum arăta pagina sa principală la început şi cum arată acum

1.545 ori
<b>Google.com a fost înregistrat în urmă cu 20 de ani; Iată cum arăta pagina sa principală la început şi cum arată acum</b>În cazul în care simţeaţi nevoia să vi se reamintească că timpul trece nemilos peste noi toţi, azi am aflat că Google.com a împlinit în această săptămână 20 de ani. Pe 15 septembrie 1997 era înregistrat domeniul Google.com şi mai jos vedeţi cum arăta la î

În cazul în care simţeaţi nevoia să vi se reamintească că timpul trece nemilos peste noi toţi, azi am aflat că Google.com a împlinit în această săptămână 20 de ani. Pe 15 septembrie 1997 era înregistrat domeniul Google.com şi mai jos vedeţi cum arăta la început pagina marelui G şi cum arată azi.

În 1997 eram cu toţii hyped că juca România la Cupa Mondială din 1998, cu Hagi şi Zidane la pachet, iar Titanic lua 11 premii Oscar. Totuşi cel mai interesant lucru se întâmpla online, unde domeniul Google.com era înregistrat oficial. Pe 15 septembrie 1997 Google.com era înregistrat prin MarkMonitor Inc şi cred că la acea vreme nimeni nu se gândea că va ajunge colosul din ziua de azi, cu un OS pe miliarde de terminale din toată lumea.

Trebuie spus totuşi că deşi înregistrarea avea loc în 1997, site-ul în sine se activa în 1998, pe 4 septembrie. Google Search a evoluat enorm şi galopant în primii ani de existenţă şi mai ales odată cu schimbarea mileniului. Totuşi la bază, miezul său rămâne acelaşi şi funcţia rămâne de căutare şi indexare a tuturor site-urilor de pe glob, cu afişaj de rezultate.

Între timp compania a mai câştigat nişte "O-uri" în nume, a realizat un sistem de operare mobil care ne-a eliberat din chingile iOS şi Windows Mobile, a eşuat în modularitate şi headset-uri Glass, dar a dus AI-ul la un nou nivel cu Google Assistant. Pentru cei curioşi avem şi o listă cu eşecuri Google aici din care mai marii Sergey Brin şi Larry Page au învăţat o grămadă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×