Google îţi urmăreşte chitanţele de cumpărături de pe Gmail, aflându-ţi adresa, obiectele comandate şi multe alte detalii

Autor:  | Publicat în:  Google  Securitate 2.342 ori
<b>Google îţi urmăreşte chitanţele de cumpărături de pe Gmail, aflându-ţi adresa, obiectele comandate şi multe alte detalii</b>Ne pregătim de încă un scandal legat de încălcarea confidenţialităţii utilizatorilor, după ce am aflat că Google monitorizează istoricul tău de plăţi şi cumpărături folosind Gmail. Google aduna date despre achiziţii şi avem detalii despre asta mai jos.

Ne pregătim de încă un scandal legat de încălcarea confidenţialităţii utilizatorilor, după ce am aflat că Google monitorizează istoricul tău de plăţi şi cumpărături folosind Gmail. Google adună date despre achiziţii şi avem detalii despre asta mai jos.

Cei de la CNBC au făcut un reportaj, în care indică faptul că au descoperit că Google foloseşte Gmail pentru a monitoriza achiziţiile noastre online. Descoperirea a venit prin faptul că în zona Google Account poţi vedea TOATE cumpărăturile pe care Google le-a stocat, ceea ce e şocant şi nu prea, pentru că se ştia că Google colectează date din Gmail.

Google îţi urmăreşte chitanţele de cumpărături de pe Gmail, aflându-ţi adresa, obiectele comandate şi multe alte detalii

Atunci când priviţi lista de cumpărături din zona Google Account Dashboard (cel puțin în SUA așa e), veţi vedea un număr impresionant de detalii. Apare magazinul de la care aţi cumpărat, numărul comenzii, dată şi ora, starea livrării şi perioada de livrare, dar şi obiectul comandat. Mai neplăcut e că apare şi adresa de livrare, un detaliu personal pe care poate că nu vrei să îl aibă Google.

Din fericire poţi da "Remove" la istoricul de cumpărături din cont, dar mulţi nu ştiau că au aşa ceva colectat de Google. Mai interesant e că Google combină aceste date cu cele obţinute de la alte surse, pentru a obţine un peisaj global asupra cumpărăturilor. Marele scop al giganţilor ca Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft e să unifice cumva plaja achiziţiilor online cu cele offline, pentru a obţine Sfântul Graal al vânzărilor: o listă cu toate cumpărăturile tale făcute vreodată şi cu preferinţele tale.

Băncile sunt cheia aici, ele având lista completă de achiziţii şi colaborând cu aceşti giganţi. E bine să ne reamintim din când în când că serviciile gratuite de la Google ca Gmail, Drive, Docs etc nu sunt chiar complet gratuite şi că datele noastre sunt un fel de... monedă de schimb. Ca ultimă menţiune gândiţi-vă câte află Google despre poziţia voastră pe hartă, prin chitanţele primite de la Uber sau Bolt pe Gmail. Au durata călătoriei şi locaţiile voastre, să nu mai vorbim de Maps..

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×