Google Photos va primi taguri manuale pentru feţele celor fotografiaţi, editări de timestamp şi multe altele

765 ori
<b>Google Photos va primi taguri manuale pentru feţele celor fotografiaţi, editări de timestamp şi multe altele</b>În ultimele 24 de ore am aflat că Google Photos se pregăteşte de o actualizare serioasă. Informaţiile nu sunt doar scăpări, ci vin chiar de la șeful echipei ce se ocupă de această aplicație, David Lieb. Acesta a ţinut o sesiune

În ultimele 24 de ore am aflat că Google Photos se pregăteşte de o actualizare serioasă. Informaţiile nu sunt doar scăpări, ci vin chiar de la șeful echipei ce se ocupă de această aplicație, David Lieb. Acesta a ţinut o sesiune Q&A pe Twitter, răspunzând la întrebările utilizatorilor şi cerând şi feedback pentru software.

Ideea a fost să descopere bug-uri şi să îmbunătăţească pe cât posibil softul foto de baza de pe Android. Întreaga sesiune a durat câteva ore, iar David a răspuns la o sumedenie de mesaje, ocazie cu care am aflat şi funcţii noi pentru Google Photos. Poate cea mai importantă funcţie nouă este cea de a tăgui manual faţa unei persoane. E bizar că nu aveam această funcţionalitate, care e disponibilă la pozele de pe Facebook de ani buni.

În acest moment putem doar să înlăturăm tagurile greşite. O altă noutate este posibilitatea de a edita timestamp-urile, care e disponibilă deja de 3 ani pe web şi culmea e şi pe iOS, dar nu pe Android. Se umblă şi la parametri de căutare pentru pozele urcate recent în Google Photos. Vom avea şi o secţiune pentru animale de companie în Live Albums, acum cu funcţia de partajare spre alte conturi şi prieteni. Dacă împărţiţi o galerie Photos cu soţul/soţia veţi putea bifa să îi apară automat pozele noi cu animalul de companie.

David a mai confirmat şi că îţi va permite să ştergi pozele din library în vreme ce navighezi printre albume. E şi o problemă semnalată pentru posesorii de telefoane Samsung, ale căror capturi de ecran sunt salvate în DCIM şi nu în Pictures. Pe viitor am putea să le salvăm şi în afară folderului DCIM. Alte câteva noutăţi care vor veni în Google Photos sunt acestea:

  • vizualizarea de fotografii pe o hartă - ca Photo Map dar nativ
  • înlăturarea de duplicate, mai ales când faci backup şi reupload
  • reupload de poze la rezoluţie completă
  • sincronizare cu Google Drive
  • imprimare locală de poze
  • afişarea de descrieri ale imaginilor în slideshow-uri
  • control granular asupra Assistant Creations (Color Pop, colaje, poze stilizate)
  • control de playback video în stil YouTube
  • timestamp pentru poze vechi cu OCR
  • ştergerea pozelor neclare şi a celor eşuate

Multe dintre acestea sunt încă la faza de propunere, deci nu trebuie să le luăm de-a gata. Având în vedere marele update de Photos din iOS 13, Google trebuie să se mişte la rândul său aş zice.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×