Google forţată de UE să nu mai impună Chrome şi motorul de căutare propriu pe Android

1.273 ori
<b>Google forţată de UE să nu mai impună Chrome şi motorul de căutare propriu pe Android</b>Conceptul de monopol nu a încântat niciodată Uniunea Europeană, care a făcut tot posibilul pentru a facilita concurența, mai ales în segmentele tehnologice moderne. UE vrea acum că Google să le ofere utilizatorilor săi posibilitatea

Conceptul de monopol nu a încântat niciodată Uniunea Europeană, care a făcut tot posibilul pentru a facilita concurența, mai ales în segmentele tehnologice moderne. UE vrea acum că Google să le ofere utilizatorilor săi posibilitatea de a alege ce browser şi motor de căutare folosesc.

Marele G a fost deja amendat serios în câteva rânduri de UE, printre altele legat de licenţele sale. Google a fost nevoită să separe Chrome şi Search de zona de sisteme de operare, făcând apoi şi schimbări la nivel de Google Shopping. Acum Comisia Europeană vrea să impună penalităţi legate de Adsense, deci disputele între Google şi UE nu par a se termna prea curând.

Totuşi e loc de discuţii, pentru că Google şi Comisia Europeană au ajuns la o înţelegere, cu privire la experienţa utilizatorilor. Aceştia vor putea alege browserul default şi motorul de căutare preferat pe telefoanele cu Android. Până acum erai practic obligat la Google şi Chrome, care erau preinstalate şi default.

Comisia Europeană consideră acest lucru un avantaj nedrept faţă de rivali, pentru că utilizatorul de rând e tentat să folosească ceea ce e preinstalat deja. UE a folosit un argument similar contra Microsoft în 2009, legat de Internet Explorer. Pe viitor, pe telefoanele Android va apărea o căsuţă, în care eşti întrebat dacă vrei ca Chrome şi Google să fie alegerile tale de bază.

Vor fi chiar incluse opţiuni, ca Firefox sau Microsoft Edge să zicem, iar la motoare de căutare Bing, DuckDuckGo să zicem.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×