Apple ar fi testat Flash pe terminalele sale în 2008, un inginer dezvăluie de ce era Steve Jobs atât de pornit împotriva acestei tehnologii

Autor:  | Publicat în:  Apple  Adobe 2.336 ori
<b>Apple ar fi testat Flash pe terminalele sale în 2008, un inginer dezvăluie de ce era Steve Jobs atât de pornit împotriva acestei tehnologii</b>De-a lungul vremii, ura lui Steve Jobs și implicit a companiei Apple pentru tehnologia Adobe Flash a intrigat mulți experți. Astăzi avem totuși un soi de explicație pentru acest comportament al companiei din Cupertino, detaliu ce ne este adus la

Ura viscerala a lui Steve Jobs şi implicit Apple pentru tehnologia Adobe Flash a intrigat mulţi experţi tech de-a lungul vremii, dar azi câteva detalii în plus de la un insider. E vorba despre Bob Burrough, fost manager pe secţiunea de dezvoltare software la Apple.

Se pare că Apple chiar ar fi testat Flash la un moment dat pe iPhone în 2008. Evident rezultatele nu au fost mulţumitoare şi atitudinea Apple faţă de Flash s-a extins, ajungând ca tehnologia să fie pe cale de dispariţie în ziua de azi şi oaie neagră în mai toate browserele. La începutul distanţării de Flash, Adobe a atacat Apple, afirmând că avea un comportament "anti competitiv".

Steve Jobs a scris în 2010 şi un manifest de 1700 de cuvinte, în care explică tot ce e în neregulă cu acest sistem şi detalia şi vulnerabilităţile şi relevanța sa. Revenind la tweeturile lui Bob Burrough, el scrie că de fapt problemele cu Flash nu erau neapărat legate de securitate, cât de seriozitatea celor de la Adobe când venea vorba de patchuri şi bug fix-uri. Aparent ei nu se ocupau prea bine de acestea, ceea ce deranja firma din Cupertino.

În primii ani ai războiului dintre cele două companii, Steve Jobs era ridiculizat pentru decizia sa, dar ulterior s-a dovedit că a avut dreptate şi ca Flash e o poartă spre vulnerabilităţi şi o platformă învechită. În mod interesant Adobe şi Apple lucrează OK împreună acum, aplicaţii din suita Photoshop şi alte softuri de editare şi creaţie Adobe fiind hituri pe iPad.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×