Apple ar fi testat Flash pe terminalele sale în 2008, un inginer dezvăluie de ce era Steve Jobs atât de pornit împotriva acestei tehnologii

2.386 ori
<b>Apple ar fi testat Flash pe terminalele sale în 2008, un inginer dezvăluie de ce era Steve Jobs atât de pornit împotriva acestei tehnologii</b>De-a lungul vremii, ura lui Steve Jobs și implicit a companiei Apple pentru tehnologia Adobe Flash a intrigat mulți experți. Astăzi avem totuși un soi de explicație pentru acest comportament al companiei din Cupertino, detaliu ce ne este adus la

Ura viscerala a lui Steve Jobs şi implicit Apple pentru tehnologia Adobe Flash a intrigat mulţi experţi tech de-a lungul vremii, dar azi câteva detalii în plus de la un insider. E vorba despre Bob Burrough, fost manager pe secţiunea de dezvoltare software la Apple.

Se pare că Apple chiar ar fi testat Flash la un moment dat pe iPhone în 2008. Evident rezultatele nu au fost mulţumitoare şi atitudinea Apple faţă de Flash s-a extins, ajungând ca tehnologia să fie pe cale de dispariţie în ziua de azi şi oaie neagră în mai toate browserele. La începutul distanţării de Flash, Adobe a atacat Apple, afirmând că avea un comportament "anti competitiv".

Steve Jobs a scris în 2010 şi un manifest de 1700 de cuvinte, în care explică tot ce e în neregulă cu acest sistem şi detalia şi vulnerabilităţile şi relevanța sa. Revenind la tweeturile lui Bob Burrough, el scrie că de fapt problemele cu Flash nu erau neapărat legate de securitate, cât de seriozitatea celor de la Adobe când venea vorba de patchuri şi bug fix-uri. Aparent ei nu se ocupau prea bine de acestea, ceea ce deranja firma din Cupertino.

În primii ani ai războiului dintre cele două companii, Steve Jobs era ridiculizat pentru decizia sa, dar ulterior s-a dovedit că a avut dreptate şi ca Flash e o poartă spre vulnerabilităţi şi o platformă învechită. În mod interesant Adobe şi Apple lucrează OK împreună acum, aplicaţii din suita Photoshop şi alte softuri de editare şi creaţie Adobe fiind hituri pe iPad.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×