Google Project Tango va fi folosit pentru cartografierea la interior şi aplicaţii VR

902 ori
<b>Google Project Tango va fi folosit pentru cartografierea la interior şi aplicaţii VR</b>Google Project Tango este una dintre cele mai interesante tehnologii propuse de către gigantul IT în ultima perioadă, fiind vorba aici despre un dispozitiv cu numeroase camere foto la bord. Folosindu-ne de acești senzori, putem cartografia mediul 3D dar

Pe 18 mai are loc Google I/O, eveniment la care aşteptam printre altele şi un anunţ legat de Google Project Tango, un proiect care foloseşte senzori de adâncime şi camere pentru a realiza hărţi 3D şi a măsura spaţii fizice, printre altele. Proiectul va evolua pe viitor şi va fi esenţial în dezvoltarea de hărţi ale clădirilor şi aplicaţii VR.

Dacă la exterior avem maşinile Street View, la interior lucrurile sunt puţin mai dificile, iar aici intervine Google Project Tango, care a fost deja folosit în câteva muzee de mari dimensiuni. Marele G vrea să creeze reprezentări digitale ale interioarelor clădirilor în format 3D şi la o rezoluţie cât mai ridicată, obţinând şi profituri din VR cu această ocazie.

Imaginaţi-vă o aplicaţie a unui muzeu, care afiseaza animaţii 3D când treceţi pe lângă un exponat. Project Tango are o tabletă asociată, cu hardware (camere) şi software special la bord, capabil să urmărească mişcările în 3D în jurul său şi în acelaşi timp să cartografieze mediul din jur. Terminalul are un procesor Nvidia Tegra K1, 4 GB RAM şi 128 GB stocare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×