Google are un brevet pentru cartografierea la interior; Să fie legat de Project Tango?

654 ori
<b>Google are un brevet pentru cartografierea la interior; Să fie legat de Project Tango?</b>Probabil știți deja de Project Tango al celor de la Google, un sistem de tip Kinect pentru smartphone-uri, care permite detectarea mișcării handsetului și cartografierea 3D a mediului din jur. Ei bine, acum există și un brevet care duce cu gândul...

Probabil știți deja de Project Tango al celor de la Google, un sistem de tip Kinect pentru smartphone-uri, care permite detectarea mișcării handsetului și cartografierea 3D a mediului din jur. Ei bine, acum există și un brevet care duce cu gândul la această tehnologie, iar mai multe detalii aflați mai jos.

Biroul de Brevete și Trademark-uri din SUA a publicat acest brevet cu câteva zile în urmă, el părând axat pe hărțile indoor. Dacă la exterior avem deja numeroase soluții GPS, la interiorul clădirilor există puține metode de a ne orienta folosind aplicații. Acolo unde există hărți, ele sunt prea simple, la nivelul unor intersectări de linii care nu prea ne lămuresc.

Invenția celor de la Google presupune realizarea unei hărți indoor, cu zone navigabile reprezentate de poligoane convexe care se afla în adiacenta unul cu altul. Tehnologia implica realizarea unor analize de imagine pentru a identifica zonele navigabile și a descoperi marginile poligoanelor. Brevetul a fost depus în primul trimestru din 2012 și acordat abia acum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×