Serviciile 4G cresc accelerat în România; Anul 2015 a adus creşteri impresionante în zona telecom, conform ANCOM

1.349 ori
<b>Serviciile 4G cresc accelerat în România; Anul 2015 a adus creşteri impresionante în zona telecom, conform ANCOM</b>Potrivit unui comunicat emis de către ANCOM, serviciile 4G au crescut accelerat în anul 2015 - perioadă ce a adus și creșteri impresionante în zona telecom. Aflăm că în România există peste 18.7 milioane de conexiuni active, traficul mediu lunar fiind de

Ştiam deja că în ţara noastră smartphone-urile sunt la mare căutare şi tot romanul are unul sau două telefoane, conform statisticilor. Ei bine, fiecare an aduce şi o nouă creştere a serviciilor telecom, iar 2015 a fost un an al creşterii lui 4G, conform ANCOM.

Creşterea accelerată a conexiunilor 4G LTE a fost semnalată de către Cătălin Marinescu, preşedinte ANCOM, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 16. Din 2010 încoace cifra de afaceri a României din segmentul telecom a crescut şi am ajuns să vedem una dintre cele mai mari creşteri ale operatorilor locali din Europa. La nivel de Internet, există 18.7 milioane de conexiuni active în ţară şi o dublare a traficului total, cu aproape 99.000 terrabytes şi un trafic mediu lunar de 0.48 GB.

Traficul pe fix reprezintă 97% din totalul Internetului folosit, astfel că Internetul mobil reprezintă încă un segment destul de mic. Există 14.7 milioane de conexiuni active în bandă largă, adică o creştere de 22%. În zona 4G există 2.7 milioane conexiuni, adică o creştere impresionantă de 243% în ultimul an. Conexiunile pe bază de abonamente au înregistrat un salt cu 40%, ajungând la 9 milioane, iar cele prepay au fost si ele pe crestere, cu un procent mai mic.  

ANCOM vede anul 2016 drept o perioadă de continuare a creşterii şi afirma că pe viitor vor exista tot mai multe proiecte aplicate şi implementate local, stimulând industria telecom. E amintit şi faptul că în UE continua să scadă tarifele la roaming, fiecare an aducand un prag tot mai mic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×