Serviciile 4G cresc accelerat în România; Anul 2015 a adus creşteri impresionante în zona telecom, conform ANCOM

1.338 ori
<b>Serviciile 4G cresc accelerat în România; Anul 2015 a adus creşteri impresionante în zona telecom, conform ANCOM</b>Potrivit unui comunicat emis de către ANCOM, serviciile 4G au crescut accelerat în anul 2015 - perioadă ce a adus și creșteri impresionante în zona telecom. Aflăm că în România există peste 18.7 milioane de conexiuni active, traficul mediu lunar fiind de

Ştiam deja că în ţara noastră smartphone-urile sunt la mare căutare şi tot romanul are unul sau două telefoane, conform statisticilor. Ei bine, fiecare an aduce şi o nouă creştere a serviciilor telecom, iar 2015 a fost un an al creşterii lui 4G, conform ANCOM.

Creşterea accelerată a conexiunilor 4G LTE a fost semnalată de către Cătălin Marinescu, preşedinte ANCOM, în cadrul conferinţei ZF Mobilio 16. Din 2010 încoace cifra de afaceri a României din segmentul telecom a crescut şi am ajuns să vedem una dintre cele mai mari creşteri ale operatorilor locali din Europa. La nivel de Internet, există 18.7 milioane de conexiuni active în ţară şi o dublare a traficului total, cu aproape 99.000 terrabytes şi un trafic mediu lunar de 0.48 GB.

Traficul pe fix reprezintă 97% din totalul Internetului folosit, astfel că Internetul mobil reprezintă încă un segment destul de mic. Există 14.7 milioane de conexiuni active în bandă largă, adică o creştere de 22%. În zona 4G există 2.7 milioane conexiuni, adică o creştere impresionantă de 243% în ultimul an. Conexiunile pe bază de abonamente au înregistrat un salt cu 40%, ajungând la 9 milioane, iar cele prepay au fost si ele pe crestere, cu un procent mai mic.  

ANCOM vede anul 2016 drept o perioadă de continuare a creşterii şi afirma că pe viitor vor exista tot mai multe proiecte aplicate şi implementate local, stimulând industria telecom. E amintit şi faptul că în UE continua să scadă tarifele la roaming, fiecare an aducand un prag tot mai mic.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×