Huawei ar fi gata să înlocuiască Play Store cu Aptoide, le recomandă dezvoltatorilor să publice aplicații pe AppGallery

3.624 ori
<b>Huawei ar fi gata să înlocuiască Play Store cu Aptoide, le recomandă dezvoltatorilor să publice aplicații pe AppGallery</b>Huawei este cu Modul Urgență activat și încearcă să își asigure toate planurile B și C, în față ofensivei pe bază de interdicții. Acum face mutări pe partea de software, cu un posibil OS propriu (Hongmeng) și ar fi în discuți cu Aptoide pentru a înlocui..

Huawei este cu Modul Urgență activat și încearcă să își asigure toate planurile B și C, în față ofensivei pe bază de interdicții. Acum face mutări pe partea de software, cu un posibil OS propriu (Hongmeng) și ar fi în discuți cu Aptoide pentru a înlocui Google Play Store.

După cum probabil ați aflat deja, Huawei nu mai poate folosi Google Services și Play Store pe Android, pentru că Google nu mai are voie să colaboreze cu Huawei. Compania se va axa pe build-uri AOSP pentru terminale viitoare și nu va mai avea acces la build-uri varianta Google de Android.

În prima fază Huawei le recomandă dezvoltatorilor să își pună aplicațiile în AppGallery. De asemenea Huawei discută cu Aptoide, magazin de aplicații Android, oferit ca alternativă la Google Play Store. Publicația portugheza Dinheiro Vivo scrieAptoide negociază cu Huawei acest parteneriat. Aptoide găzduiește 900.000 de aplicații și are aproape 200 de milioane de utilizatori.

Alături de APK Mirror, această este una dintre cele mai populare surse de aplicații Android. Între timp magazinul de aplicații AppGallery are peste 50 de milioane de utilizatori. Huawei încearcă și să ofere operatorilor de telefonie avantaje dacă preinstalează AppGallery pe telefoanele pe care le vând.

Google are 3 procese antitrust în Europa, iar operatorii telecom ar putea alege să meargă pe AppGallery. Problemă cea mare e că în acele magazine alternative de aplicații nu vor avea aplicațiile Google disponibile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×