Hongmeng OS ar fi sistemul de operare dezvoltat de Huawei ca alternativă la Android-ul Google

5.422 ori
<b>Hongmeng OS ar fi sistemul de operare dezvoltat de Huawei ca alternativă la Android-ul Google</b>Se discută intens în ultimele 24 de ore despre faptul că Huawei ar pierde accesul la Android aşa cum îl cunoaştem, iar acum aflăm şi detalii despre OS-ul alternativ propus de către firma chineză. Încă din luna martie CEO-ul Huawei

Se discută intens în ultimele 24 de ore despre faptul că Huawei ar pierde accesul la Android aşa cum îl cunoaştem, iar acum aflăm şi detalii despre OS-ul alternativ propus de către firma chineză. Încă din luna martie CEO-ul Huawei, Richard Yu a indicat că firma sa ar fi pregătit un OS propriu în caz de interdicţie americană, cu numele de "Hongmeng".

Trebuie spus că nu vom mai avea update-uri de EMUI după ce terminalele Huawei nu mai primesc suport Google. Surse din China au declarat pentru Huawei Central că Huawei ar fi dezvoltat propriul sistem de operare sub numele de Hongmeng. Proiectul este în lucru încă din 2012, deci chinezii bănuiau că ar putea pierde suportul Google.

Încă nu e bătut în cuie numele totuşi, putând fi vorba doar despre un nume de cod. Ca şi Android, Hongmeng ar fi bazat pe Linux şi are câteva componente software deja folosite pentru securitatea terminalelor Huawei de până acum. Numele de "Hongmeng" ar fi asociat legendelor Taoiste, iar acest nume este legat de forța naturii, plină de vitalitate, dar şi de perioada antică a legendelor chineze.

Hongmeng a fost epoca de după haos, când o creatură celestă a restabilit ordinea firească.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×