Google Play Store are acum un nou design şi o organizare regândită a aplicaţiilor

1.510 ori
<b>Google Play Store are acum un nou design şi o organizare regândită a aplicaţiilor</b>Dacă aţi intrat în Google Play Store în ultimele 24 de ore, aţi remarcat cu siguranţă câteva schimbări de design şi de organizare. Primele indicii începeau să apară încă din luna mai, când insiderii şi testerii descopereau semne ale

Dacă aţi intrat în Google Play Store în ultimele 24 de ore, aţi remarcat cu siguranţă câteva schimbări de design şi de organizare. Primele indicii începeau să apară încă din luna mai, când insiderii şi testerii descopereau semne ale unei noi interfeţe. Ce noutăţi avem acum aflaţi mai jos.

Noul Play Store adoptă faimosul Material Design, dar într-o variantă nouă. Avem fondul Google Sans aplicat acum, iar totul este organizat într-un mod mai simplu. Avem 3 taburi principale jos: Games, Apps şi Books. Sus conţinuturile şi aplicaţiile se împart în For You, Top Charts, Premium, Categories, Family, Editor's Choice. Eu aş fi lăsat şi o zonă Trending ceva mai la îndemână.

În prim plan avem jocurile/aplicațiile noi, urmate de un scroll orizontal care prezintă recomandări din titluri indie, premium sau favoritele echipei Google. Zona For You este cea mai importantă acum şi arată diferit la fiecare utilizator, fiind generată în funcţie de preferinţele sale. Bara de navigare a fost mutată jos, ideea fiind de a o utiliza mai uşor pe terminalele cu ecran mare.

Fiecare aplicaţie sau joc primeşte o spaţiere mai generoasă, cu un titlu cu litere de o şchioapă şi preview video şi capturi de ecran mai generoase. E foarte mult loc liber şi spaţiu alb, pentru acest look mai aerisit. Sunt scoase în evidentă acum rating-urile de la utilizatori, dar şi cele de vârstă. Ce lipseşte aici este un Dark Mode, în mod bizar.

Google Play Store are peste 2 miliarde de utilizatori activi lunar, iar acest design nou e gândit pentru ei. Cine accesează Play Store pe tablete şi din Chrome OS are navigarea în partea stângă. A se remarca şi dispariţia headerului verde, după modelul aplicaţiei Gmail, care şi ea a rămas fără header. Play Store se inspiră şi de la noul App Store în separarea mai clară a secţiunii de Games şi Apps.

Actualizarea se face server side, deci nu trebuie să faceţi nimic special.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×