Imperiul contraatacă: Huawei dă in judecată Guvernul din SUA şi Canada

1.769 ori
<b>Imperiul contraatacă: Huawei dă in judecată Guvernul din SUA şi Canada</b>În ultimul an Huawei a fost luată la ţintă de mai toate ţările vestice, care au invocat motivul spionajului pentru a rupe legăturile şi contractele în zona telecom cu firma chineză. Huawei a tolerat şicanele, dar s-a ajuns la arestări şi a început să..

În ultimul an Huawei a fost luată la ţintă de mai toate ţările vestice, care au invocat motivul spionajului pentru a rupe legăturile şi contractele în zona telecom cu firma chineză. Huawei a tolerat şicanele, dar s-a ajuns la arestări şi a început să îşi arate colţii. Mai nou se pregăteşte să dea în judecată Guvernul SUA, dar şi autorităţile canadiene.

Informaţiile ne vin de la Reuters, care scrie că Huawei va anunţa un proces contra Statelor Unite, joi. Firma chineză vrea să atace un addendum al unui Act Naţional de Autorizare a Apărării Naţionale din SUA semnat anul trecut. Acest nou act ar fi ţintit spre China şi implică toate contractele pe care le are SUA cu firmele chineze, inclusiv Huawei. Practic comitetul care analiza contractele şi investiţiile a primit puteri sporite şi a abuzat de ea contra firmelor chinezeşti.

Huawei a refuzat să comenteze pe seama acestui subiect, dar a invitat Reuters la conferinţa programată pentru joi. În weekendul care tocmai s-a încheiat, avocaţii lui Meng Wanzhou (fiica fondatorului Huawei şi CFO al companiei), au dat în judecată guvernul canadian, grănicerii şi poliţia federală. Motivul? Clientul a fost deţinut, percheziţionat şi interogat timp de 3 ore, fiindu-i încălcate drepturile constituţionale.

Vestea vine după ce Canada a aprobat o cerere de extrădare a lui Meng, acuzată de încălcarea sancţiunilor impuse Iranului şi fraudă bancară. Vă reamintesc că doamna CFO a fost arestată pe 1 decembrie în Vancouver, fiind apoi eliberată pe cauţiune, dar obligată să rămână în oraşul canadian.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×