Ambasadorul Chinei la UE avertizează cu privire la consecinţele atacurilor asupra Huawei

2.048 ori
<b>Ambasadorul Chinei la UE avertizează cu privire la consecinţele atacurilor asupra Huawei</b>Ultima lovitură dată Huawei este faptul că Vodafone a suspendat achiziţia de echipamente telecom de la firma chineză. Nu e nici primul şi nici ultimul atac, iar acum ia atitudine şi trimisul Chinei la UE, Zhang Ming

Ultima lovitură dată Huawei este faptul că Vodafone a suspendat achiziţia de echipamente telecom de la firma chineză. Nu e nici primul şi nici ultimul atac, iar acum ia atitudine şi trimisul Chinei la UE, Zhang Ming.

Până acum au luat poziţii relativ moderate şi cuminţi Ren Zhengfei, fondatorul Huawei şi ambasadatorul China din SUA. Ei bine, în cazul trimisului chinez la UE avem o serie de avertizări cu privire la efectul pe care ostracizarea Huawei îl va avea. Oficialul declară că încercarea de a ţine Huawei departe de evoluţia 5G va duce la consecinţe serioase pentru colaborarea globală la nivel ştiinţific şi economic.

Zhang a acordat un interviu publicaţiei Financial Times, în care a insistat că o "poveste pe bază de securitate a fost fabricată împotriva Huawei". A mai declarat şi că motivele atacurilor sunt altele decât cele oficiale. Zhang a mai subliniat şi că are loc o puternică discriminare şi calomniere contra companiei, dar şi contra altor firme chineze.

Afirmaţiile diplomatului vin după ce multiple ţări au renunţat la colaboarea cu Huawei, inclusiv Belgia, Japonia, SUA, Marea Britanie sau Australia. Şi Germania ia în calcul să renunţe la echipamentele chinezilor. Sunt discuţii acum că mulţi operatori europeni, dar şi internaţionali ar putea să amâne lansarea de servicii 5G din cauza problemelor de colaborare cu Huawei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×