Temerile legate de Huawei erau justificate după descoperiri legate de spionaj şi backdoor-uri

2.346 ori
<b>Temerile legate de Huawei erau justificate după descoperiri legate de spionaj şi backdoor-uri</b>Disputa dintre Huawei şi Guvernul SUA a pornit de la spionaj şi faptul că Huawei lasă portiţe în produsele sale pentru ca Guvernul chinez să tragă cu ochiul şi urechea la utilizatorii din toată lumea. Nu prea am avut multe dovezi

Disputa dintre Huawei şi Guvernul SUA a pornit de la spionaj şi faptul că Huawei lasă portiţe în produsele sale pentru ca Guvernul chinez să tragă cu ochiul şi urechea la utilizatorii din toată lumea. Nu prea am avut multe dovezi în această privinţă şi în general investigaţiile nu au ajuns sub ochii publicului. Cei de la PhoneRadar au făcut totuşi o recapitulare a cazurilor de spionaj de care ştim şi lucrurile arătă rău pentru chinezi.

Sunt şi cazuri de la începutul anilor 2000, când hackeri chinezi au descoperit parolele unor oficiali de top Nortel şi au accesat proprietăţi intelectuale importante. Apoi Huawei a vândut produse şi servicii similare la costuri mai mici şi au falimentat Nortel. Huawei a fost acuzată şi de Cisco pentru încălcarea de proprietăţi intelectuale şi faptul că ar fi furat cod sursă pentru routere.

Companiile au ajuns la o înţelegere, în afara ochiului public. În 2007 FBI găsea o pungă cu 30.000 de dolari şi o sumedenie de documente secrete Motorola la un angajat ce avea legătură cu Huawei. Ideea era de a copia tehnologie wireless pentru telefoanele Huawei viitoare. Şi aici s-a ajuns la o înţelegere în mod confidenţial.

Vodafone a găsit apoi vulnerabilităţi în echipamentul Huawei în 2011, care ofereau acces la serviciile fixe. Nu uităm nici de robotul furat de la T-Mobile în SUA de către un angajat Huawei sau cazul Akhan Semiconductor, care a trimis la Huawei o sticlă revoluţionară ce avea să înlocuiască Gorilla Glass, dar a primit-o înapoi târziu şi spartă, fiind sondată şi copiată de Huawei.

Cu astfel de dovezi e clar faptul că Huawei are practici murdare, ce merg dincolo de "spionajul pe care oricum îl fac şi americanii", aşa cum se tot exprimă apărătorii acestei companii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×