Intel Compute Card e secretul modularităţii REALE pentru laptopurile viitorului; E vital pentru laptop dock-ul NexDock

Autor:  | Publicat în:  Intel 940 ori
<b>Intel Compute Card e secretul modularităţii REALE pentru laptopurile viitorului; E vital pentru laptop dock-ul NexDock</b>La CES 2017 au fost expuse și unele produse ce nu au beneficiat de un nivel prea mare de interes din partea jurnaliștilor prezenți la fața locului. Printre aceste dispozitive se află și Intel Compute Card - un mic gadget ce este un PC propriu-zis care

Unul dintre produsele un pic neglijate la CES 2017 a fost Intel Compute Card, un gadget de mărimea unui card de credit care serveşte drept creierul unui PC. De fapt acest mic gadget e un PC propriu zis, care ar putea fi prezent pe terminale smart, de la frigidere şi smart TV-uri şi înlocuit odată cu apariţia de noi versiuni.

Intel Compute

Intel va oferi o gamă de Compute Card-uri cu chipseturi până la generaţia Kaby Lake. Nu au fost detaliate clar modelele de chipuri, dar e probabil vorba de unele din seria Intel Celeron, Pentium, ajungând până la Core m3, Core i5 şi chiar Core i7. Platforma suportă TDP de până la 6 watt şi va servi drept creierul generaţiei a doua de Laptop Dock NexDock.

Intel Compute

NexDock a realizat o campanie de crowdfunding anul trecut, pentru un terminal ce va permite să folosiţi smartphone-ul ca un notebook. Rezultatul arată ca un laptop, dar e de fapt doar un ecran, o tastatură şi o baterie care se conectează la punctul central, adică telefonul. În 2017 acel punct central devine Compute Card, completat de un PC 2 în 1, ce implică o tabletă şi o tastatură detaşabilă.

Intel Compute

NexDock de generaţie a doua va avea port USB Type C, ecran HD sau Full HD, kickstand integrat şi nu va veni cu procesor, memorie, stocare sau OS. De ele se ocupă soluţia Intel şi veţi putea alege dotările dorite. Cu Intel în spate, această idee are toate şansele să revoluţioneze modul în care ne upgradam produsele electronice, dar nu putem decât să ne întrebăm cum stă cu temperatura şi cu răcirea un Compute Card de putere înaltă. Dar cu "placa grafică"? Evident, s-a făcut rabat de la aşa ceva, deci un Compute Card nu va fi pentru gaming asta e sigur.

⚡ Comandă acum cardul tău Revolut gratuit.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×