Alphabet, compania mamă Google prezintă roboţii viitorului, deplasandu-se pe roţi în loc de picioare

1.035 ori
<b>Alphabet, compania mamă Google prezintă roboţii viitorului, deplasandu-se pe roţi în loc de picioare</b>Compania mamă Google și anume Alphabet a prezentat de curând un soi de roboți ai viitorului, creații ce se deplasează pe roți în loc de picioare. Vedem astăzi și un video cu un asemenea tip de robot ce la prima vedere este cu adevărat fascinant pentru

Compania mamă Google, Alphabet are multiple proiecte, inclusiv unele legate de roboţi, prin intermediul filialei Boston Dynamics. E drept că această ramură ar fi de vânzare şi că aplicaţiile sale sunt mai degrabă militare, dar ce e sigur e că produsele dezvoltate acolo par scoase din filme SF. Un exemplu îl reprezintă şi roboţii de mai jos.

Boston Dynamics ar fi găsit soluţia pentru a scăpa de roboţii bipezi lenţi: să le înlocuiască membrele inferioare cu roţi. O nouă creaţie de gen, pe numele său "Handle" a fost prezentată oficial recent, iar robotul e surprinzător de sprinţar. Fondatorul Boston Dynamics, Marc Raibert afirmă că această creatură metalică "de coşmar" combină picioarele standard cu roțile într-un sistem dinamic care se echilibrează continuu.

Multiple calcule şi acţiuni de procesare sunt realizate pentru a distribui greutatea maşinăriei în mod uniform. Robotul a fost creat pentru a transporta şi căra obiecte, de aici şi numele "Handle". Vedem chiar că bot-ul face salturi, rulează pe teren accidentat, se roteşte şi îşi reglează înălţimea fără probleme. Un avantaj e şi că rotile sunt mai ieftine decât picioarele robotice.

O primă problemă pe care am găsit-o la această invenţie? Nu poate urca scări...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×