Limbajul de programare Swift de la Apple ar putea fi folosit pentru crearea de aplicaţii Android

1.171 ori
<b>Limbajul de programare Swift de la Apple ar putea fi folosit pentru crearea de aplicaţii Android</b>Popularul limbaj de programare Swift, folosit de dezvoltatori pentru a crea aplicaţii pentru terminalele Apple ar putea fi adoptat şi de către Google, se pare. Oficiali de la Google,&nbsp;Facebook şi Uber s-ar fi &icirc;nt&acirc;lnit &icirc;n...

Popularul limbaj de programare Swift, folosit de dezvoltatori pentru a crea aplicaţii pentru terminalele Apple ar putea fi adoptat şi de către Google, se pare. Oficiali de la Google, Facebook şi Uber s-ar fi întâlnit în decembrie pentru a discuta despre adoptarea lui Swift.

În acea perioadă Apple a făcut din acesta un limbaj open source de programare. Android suporta Java la ora actuală ca limbaj principal, iar Swift e considerat complementar şi nu înlocuitor pentru Java. Totuşi perspectivele unei înlocuiri există, pentru că Google şi Oracle sunt în procese pe tema lui Java de ceva vreme.

Marea problemă va fi crearea unui runtime pentru Swift şi apoi incorporarea sa în API-uri şi SDK-uri pentru aplicaţiile Android. Va fi nevoie şi de rescrierea celor existente, dar Google e Google şi a reuşit şi lucruri ce păreau mai grele de atât. Această decizie de a trece la Swift ar fi o veste excelentă pentru dezvoltatori, care vor putea crea softuri native pentru ambele platforme.

În plus, limbajul Apple are şi avantajul unei intuitivitati crescute şi al vitezei.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×