Google lucrează la o versiune VR pentru browser-ul Chrome destinat platformei Android

1.013 ori
<b>Google lucrează la o versiune VR pentru browser-ul Chrome destinat platformei Android</b>Termenul de realitate virtuală este din ce în ce mai întâlnit în ultima perioadă, și asta datorită numeroșilor producători ce au lansat pe piață fie seturi VR, fie ochelari ce permit vizualizarea de astfel de conținut. Există chiar și huse speciale care s

Conceptul de realitate virtuală este tot mai întâlnit în aceste zile, concept ce face referire la experimentarea unui mediu virtual prin intermediul unor ochelari speciali care fie vin cu un display integrat la pachet, fie cu un locaș dedicat pentru utilizarea în tandem cu smartphone-ul. Și Google se implică în acest business, iar din câte aflăm astăzi se pare că ni se pregătește și o versiune specială Chrome VR.

Noutatea a fost descoperită în cele mai noi versiuni Chrome Beta și Chrome Dev pentru platforma Android, aici fiind incluse noi funcții ce indică posibilitatea ca browserul să primească suport pentru afișarea în format VR. Desigur, nu toate site-urile vor putea fi explorate în acest mediu, ci doar acele special dezvoltate pentru realitatea virtuală. 

După cum probabil știți, cei de la Samsung au dezvoltat un astfel de browser pentru Gear VR, un headset care totuși funcționează doar cu terminalele produse de către sud-coreeni. Astfel, dacă Google va transforma browser-ul Chrome într-unul capabil să afișeze conținutul VR, atunci toți utilizatorii de pe piață ce dețin un dispozitiv Cardboard sau un terminal ce vine cu platforma Daydream, se vor putea bucura de acest feature. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×