Lovitură fatală pentru Yahoo: 1 miliard de conturi compromise; Iată şi cum poţi renunţa la contul Yahoo definitiv

2.429 ori
<b>Lovitură fatală pentru Yahoo: 1 miliard de conturi compromise; Iată şi cum poţi renunţa la contul Yahoo definitiv</b>În ultimul an câteva sute de milioane de conturi ale utilizatorilor Yahoo au fost compromise, conturi al căror număr pare neînsemnat pus în balanță cu cele 1 miliard de conturi recent sparte. Compania americană ne oferă o soluție pentru a putea scăpa de

De parcă nu eram deja îngrijoraţi de faptul că sute de milioane de conturi Yahoo au fost sparte în ultimul an, o breşă fatală a fost dezvăluită azi pentru aceeaşi companie americană. De această dată 1 miliard de conturi Yahoo au fost compromise şi dacă v-aţi săturat de această situaţie, avem şi soluţia mai jos.

Yahoo

Ultimii ani au adus sute de milioane de date de logare ale utilizatorilor vândute pe piaţa neagră de către hackeri ruşi şi multiple breşe de securitate la Yahoo şi alte companii tech mari. Ce e cel mai deranjant la această veste despre miliardul de conturi e că hackul datează din 2013, deci datele noastre au fost expuse încă de atunci.

Hackerii au furat cu 3 ani în urmă informaţii precum numele utilizatorilor, adresele de email, numere de telefon, date de naştere, parole şi uneori întrebări şi răspunsuri care securizează conturile. Se pare că nu au fost incluse şi date bancare în hack sau parolele în clar. Pot confirma că am primit pe Yahoo un mail care îmi sugerează să scot întrebările de securitate de tot şi să îmi schimb parola.

Pentru cei care s-au săturat ca şi mine de problemele Yahoo, există acum o soluţie. Vă puteţi şterge contul Yahoo, intrând pe pagina "Terminating Your Yahoo! Account" Acolo vă veţi loga în cont, scrie parola, completa un cod CAPTCHA şi apasa pe YES. Odată cu această ştergere dispar şi datele voastre de pe mail, Yahoo ID-ul, datele din agendă, cele My Yahoo şi contul Flickr. Procesul durează în jur de 90 de zile, timp în care datele voastre sunt şterse de pe serverele Yahoo. E recomandat să scăpați totuși de toate mailurile și informațiile între timp.

Din păcate Yahoo avertizează că unele date ar putea rămâne în sistem şi după ce ştergem contul. Vom scăpa vreodată de acest flagel?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×