Top 10 jocuri pentru mobil ale anului 2016: emoţie, curse şi un clasic portat fac furori într-un an mare pentru gaming

2.698 ori
<b>Top 10 jocuri pentru mobil ale anului 2016: emoţie, curse şi un clasic portat fac furori într-un an mare pentru gaming</b>Dacă telefoanele şi tabletele nu au cunoscut o evoluţie majoră în acest an, ba chiar putem spune că tabletele şi purtabilele au suferit rău de tot, măcar jocurile de mobil au crescut şi s-au diversificat, câteva titluri făcând senzaţie în ultimele 365..

Dacă telefoanele şi tabletele nu au cunoscut o evoluţie majoră în acest an, ba chiar putem spune că tabletele şi purtabilele au suferit rău de tot, măcar jocurile de mobil au crescut şi s-au diversificat, câteva titluri făcând senzaţie în ultimele 365 de zile. Astfel a luat naştere şi acest top 10 Mobilissimo.ro, axat pe cele mai bune jocuri pe care le-am testat în ultimul an, cele mai originale titluri din Play Store şi App Store şi acele creaţii digitale care ne-au stârnit emoţie, competitivitate şi satisfacţie. Hai să vedem cine e campionul!

10. Super Cat Tales

Super Cat Tales

Nu doar Dan the Man a fost o surpriză plăcută in 2016, ci şi Super Cat Tales, un platformer excelent, care combina o grămadă de mecanici într-un singur titlu copilăros, haios şi... bazat pe preferatele Internetului, pisicile. Vom controla o grămadă de feline, cu abilităţi diferite, precum salturi mai lungi, puterea de a sparge ziduri, de a înota şi altele. Designul nivelelor e calitate pură, fix ca în anii 90 şi va trebui să ne întoarcem de multe ori în aceleaşi coridoare şi unghere ascunse, pentru a găsi comori, chei sau altele. Adăugăm şi un soundtrack chiptune şi avem încă un titlu aproape de nota 10. Mai e şi gratuit!

9. Pocket Mortys

Pocket Mortys

Pocket Mortys ar fi fost un joc Pokemon genial, pentru că are tot ce îi trebuie pentru a fi asociat cu seria de pe GameBoy sau alte console portabile Nintendo. E un joc de adunat creaturi haioase din serialul Rick & Morty, apoi le antrenaţi şi participaţi la lupte cu ele. Dacă nici asta nu sună a Pokemon, nimic nu sună. Umorul e omniprezent, jocul provoacă dependenta, grafică e bine realizată şi avem şi content gârla să ne ţină lipiţi de ecran. Păcat că uneori titlul e puţin cam prea greu şi că bătăliile devin repetitive. Măcar avem ideea de elementale şi multe personaje de folosit în luptă, pentru a menţine tentaţia.

8. PinOut

PinOut

Cine ar fi crezut că în 2016 se va reinventa faimosul joc Pinball? Ei bine exact asta face Pinout, venind de la creatorii lui Smash Hit, cu o grafică psihedelică, vibe de anii 80 şi inspiraţie clar preluată de la filmul Tron din 2010, la pachet cu un soundtrack electronic de zile mari. Gameplay-ul e simplu, dar primeşte sare şi piper prin mini game-uri cu vibe de ani 80 şi avem şi powerup-uri, care ne ajută să trecem mai departe. Din păcate există şi porţiuni mai frustrante în acest joc.

7. The Trail

The Trail

The Trail e un joc testat recent şi o creaţie reuşită sub tutelajul lui Peter Molyneux. Este un joc real de explorare, în care descoperi o lume imensă, faci comerţ şi aduni o grămadă de obiecte, limitat totuşi de un rucsac mititel. Socializarea cu gamerii e la mare preţ aici, deşi nu se face prin chat, ci prin schimb de mărfuri şi replici predefinite. Avem o muzică zen în fundal şi zero frustrare, pentru că nu avem cum să "pierdem" în acest joc, ci doar să ne îmbogăţim emoţional şi intelectual.  

6. Plants vs Zombies: Heroes

Plants vs Zombies: Heroes

Nu se putea un top 10 fără un joc de cărţi şi dacă Hearthstone nu mai e o noutate pentru nimeni, atunci cea mai reuşită clona a sa, Plants vs Zombies: Heroes merită cu siguranţă o menţiune. Avem o grămadă de cărţi şi deck-uri, animaţii trăznite şi putem plasa cărţile pe apă, la înălţime şi juca cu zombii sau plantele. Eroii sunt cheia jocului şi creatorii titlului au avut mereu grijă să primim actualizări cu nivele noi şi noi cărţi. Dacă vi se părea că Hearthstone are multe cărţi, staţi să vedeţi câte variaţiuni de zombii şi buruieni primiţi aici. Nici nivelul de dificultate nu e exagerat, lucru de care m-am lovit la Hearthstone totuşi.

5. Dan the Man

Dan the Man

Super Mario Run nu merită să fie în acest top, câtă vreme există platformere mai bune decât el. Dan the Man e un platformer perfect, un joc de nota 10 şi care aduce împreună atât salturile, simple sau duble, cât şi trasul cu rachete, karatele şi inamicii care vin în valuri şi au scuturi impenetrabile. Avem şi boss battles, upgrade-uri, obiecte de adunat şi personaje de deblocat. Toate acestea cu o grafică old school la pachet şi o muzică pe măsură. Îmi vine greu să cred că până şi Mega Man şi purtările sale de la anul de pe Android vor depăşi acest joc excelent.

4. Clash Royale

Clash Royale

Clash Royale a devenit de la spinoff timid o adevărată manie, care s-a soldat şi cu un concurs dedicat, la care am participat asta vară. Are bătălii scurte, de câteva minute şi implică o strategie cu gândire rapidă şi axată mult pe cunoaştere cifrelor asociate fiecărei unităţi. Provoacă dependenta, e gratuit, e bazat pe multiplayer, ce poţi să vrei mai mult? Poţi crea clanuri sau să te înrolezi în clanuri, ai o grămadă de cărţi de joc de deblocat şi satisfacţia provocată de un turn doborât în ultimele secunde e echivalata doar de o victorie a echipei de fotbal preferate. Toate conceptele implementate aici de Supercell sunt perfecte.

3. Asphalt Xtreme

Asphalt Xtreme

Nu se putea ca un top 10 cu jocuri de mobil să nu includă şi un joc de curse măcar, iar Asphalt Xtreme e entry-ul din acest an. Ocupând ultimul loc al podiumului, titlul celor de la Gameloft reuşeşte în sfârşit să ne ofere mult aşteptatul succesor pentru Asphalt 8. Primim şi un upgrade la capitolul grafică şi o nișare a jocului pe zona offroad. Nu sunt multe jocuri care se pot lăuda că fac condusul unui camion sau monster truck atât de satisfăcător. Avem o grămadă de curse, upgrade-uri ce e drept cam neglijate şi o mulţime de vehicule trăznite de deblocat. AI-ul a primit un boost serios de agresivitate şi cursele în multiplayer au avut bug-uri iniţial, dar apoi au mers că unse. Probabil cel mai distractiv joc din top.

2. Final Fantasy VII

Final Fantasy VII

Susţin din anii 90 ca Final Fantasy VII e cel mai bun joc realizat vreodată şi părerea nu mi s-a schimbat nici cu mii de jocuri încercate mai târziu. Sosirea sa pe mobil şi tableta era o chestiune de timp şi deşi are un preţ prohibitiv, acest joc e obligatoriu de jucat. Dacă ar exista o şcoală sau o facultate de gaming, v-ar forţa să îl jucaţi, ar fi în cărţile de istorie ale gaming-ului, aţi avea teme din el şi ar fi model pentru orice RPG creat vreodată. A avut spinoff-uri la greu, a primit şi o animaţie numită Advent Children, a avut un remake recent şi acum va primi unul cu modificări de poveste şi noutăţi pentru PS4. Are un soundtrack genial şi cele mai bine gândite personaje văzute de mine, plus un villain aşa cum mult jocuri au creat după chipul și asemănarea sa, inspiraţi de Sephiroth.

1. Lost in Harmony

Lost in Harmony

Marele câştigător e singurul joc care mi-a umezit ochii în 2016. Lost in Harmony e pur şi simplu perfect: are un soundtrack genial, plin de muzică clasică şi de remixuri, are o poveste foarte tristă pe bază de relaţie între adolescenţi întreruptă de o boală fatală şi e plin de visare şi emoţii. Unii ar spune că e doar un endless runner, dar e mult mai mult, este un joc muzical de ritm, combinat cu endless runner, cu un număr uriaş de nivele generate de utilizatori şi un soundtrack perfect. Nici grafică nu arată rău deloc, având în vedere genul abordat. Rar am văzut atâta diferenţa de abordare între nivele, deşi dacă ar fi să reproşez ceva, ar fi randarea superficială a inamicilor care vă fugăresc. Cine nu vrea să joace jocul, trebuie măcar să îi asculte soundtrack-ul, pentru că e chiar perfect şi aşa ceva nu mai auziţi în nici un joc mobil lansat vreodată.

Menţiuni onorabile primesc:

  • Riptide GP Renegade
  • That Dragon Cancer
  • Pokemon Go
  • Punch Run

2016 a fost anul în care ideea de augmented reality a prins aripi prin Pokemon GO, dar isteria s-a stins prea repede pentru a merita un loc în top 10, dar şi anul în care platformerele au atins apogeul, în care pinball-ul şi jocul de cărţi au fost reinventate miraculos. Ca de obicei m-au cucerit poveştile bine spuse şi am o slăbiciune şi pentru jocurile de curse bine realizate. 2017 se anunţa un an interesant şi de abia aştept să văd cu ce ne vor surprinde Sony şi Nintendo, dar şi nouă serie Mega Man portată pe mobil

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×