Marele picaj al criptomonedelor din 2018 ar putea continua accelerat; Se vând deja echipamente de minat la kilogram

5.607 ori
<b>Marele picaj al criptomonedelor din 2018 ar putea continua accelerat; Se vând deja echipamente de minat la kilogram</b>Dacă aţi privit ştirile în ultimele zile, aţi remarcat cu siguranţă un subiect legat de picajul valorii criptomonedelor. Bitcoin a pierdut aproape 30% din valoare în ultima săptămână şi minerii de criptomonede au început să îşi vândă echipamentele la..

Dacă aţi privit ştirile în ultimele zile, aţi remarcat cu siguranţă un subiect legat de picajul valorii criptomonedelor. Bitcoin a pierdut aproape 30% din valoare în ultima săptămână şi minerii de criptomonede au început să îşi vândă echipamentele la kilogram.

În acest moment un Bitcoin valorează 4500 de dolari, iar mineritul de monede de gen nu mai este rentabil pe rig-urile high-end. Cea mai populară criptomonedă se află la cel mai scăzut nivel din ultimele 13 luni. Valoarea totală a întregii pieţe cripto a picat până la nivelul de 148 de miliarde de dolari, adică mai puţin de o cincime din cât valora în ianuarie.

Marele picaj al criptomonedelor din 2018 ar putea continua accelerat; Se vând deja echipamente de minat la kilogram

Vina ar aparţine unor neînţelegeri dintre susţinătorii lui Bitcoin Cash, cel mai de succes spinoff din Bitcoin. A patra cea mai mare moneda cripto din lume s-a spart în două entităţi pe 16 noiembrie, iar comunitatea a rămas profund divizată. Cei care minau monede de gen au devenit vulnerabili în ultima săptămână, deoarece mineritul devine neprofitabil dacă criptomonedele scad sub o anumită valoare, iar valoarea energiei consumate râmâne la acelați nivel.

Mineritul de monede de gen a pornit ca o activitate hobby în dormitor, cu câteva PC-uri şi placi video puternice și a evoluat la o activitate realizată cu echipamente complexe, de către companii mari. "Minerii" îşi combină deseori puterea de calcul în aşa numitele "mining pools". Suanlitou, o companie de minerit din Hong Kong a suspendat toate contractele pentru rig-urile sale spre exemplu, neputând acoperi costurile pentru curent.

China este ţara cea mai activă în zona mineritului de gen, iar acolo au fost închise deja 20.000 de rig-uri în ultimele zile, sau mai bine zis 10% din toate maşinile care operează la un cost de 0.4 yuan per kwH, adică 6 cenţi. În vreme ce unii ar spune că acum e momentul să cumperi Bitcoin, noi vă sfătuim la prudență maximă, deoarece e greu de estimat ce se va întâmpla mai departe.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×