Microsoft este acum cea mai valoroasă companie din lume, depăşind evaluarea Apple

2.288 ori
<b>Microsoft este acum cea mai valoroasă companie din lume, depăşind evaluarea Apple</b>La începutul lunii aflam că Apple a scăzut sub evaluarea la 1000 de miliarde de dolari, iar acum descoperim că Microsoft a înlocuit firma din Cupertino drept cea mai valoroasă companie tech din lume.

La începutul lunii aflam că Apple a scăzut sub evaluarea la 1000 de miliarde de dolari, iar acum descoperim că Microsoft a înlocuit firma din Cupertino drept cea mai valoroasă companie tech din lume.

Microsoft a stat în umbra Apple timp de aproape un deceniu, dar schimbarea de conducători pare să fi avut efectul scontat (Balmer - Nadella). La finalul săptămânii de lucru Microsoft avea un capital de piaţă de 751.88 miliarde de dolari, peste cel Apple, de 749.75 miliarde de dolari. Amazon este la cota de 741.90 miliarde. Pe parcursul anului 2018 am văzut atât Apple, cât şi Amazon trecând pragul trilionului de dolari.

Microsoft este acum cea mai valoroasă companie din lume, depăşind evaluarea Apple

Şi Google ar trebui să intre în clubul trilionarilor în curând, urmată de Facebook în anii ce vin. După cum arată şi graficul de mai sus aceasta e pentru prima oară în mulţi ani când Apple şi Microsoft sunt evaluate la cote atât de apropiate. Pariul pe cloud şi deschiderea soluţiilor software spre produse rivale par să fie decizii benefice pentru Microsoft. Office 365 generează venituri consistente, iar Azure este a doua cea mai populară soluţie pentru stocare de date după Amazon AWS. 

Veniturile pe zona enterprise ar urma să crească cu 8.3% pentru Microsoft în 2019, fiind segmentul cu creşterea cea mai rapidă conform Gartner. Dacă Microsoft vrea cu adevărat să îşi cimenteze poziţia, atunci ar trebui să pluseze pe piaţa consolelor, unde Xbox e tot în umbra lui PlayStation.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×