Camerele de pe telefoanele din China ar înregistra activitatea utilizatorilor; Scandal de spionaj cu Vivo NEX

1.732 ori
<b>Camerele de pe telefoanele din China ar înregistra activitatea utilizatorilor; Scandal de spionaj cu Vivo NEX</b>Încă o dată dăm peste o situație în care telefoanele made in China sunt văzute drept unelte de spionaj. Mai exact descoperim că posesorii de terminale din China au ajuns la concluzia că telefoanele lor îi spionează prin intermediul camerei

Din ciclul "ştiri uşor de anticipat", azi aflăm că există telefoane made in China care îşi spionează utilizatorii folosind camera de la bord. Discuţii între posesori de terminale mobile din China au dus la această concluzie. Avem detalii mai jos.

În primul rând trebuie spus că nu e prima oară când chinezii spionează prin intermediul telefoanelor mobile şi de-a lungul timpului am auzit de branduri ca Xiaomi, OnePlus sau Huawei fiind acuzate că au instalat backdoor-uri pe telefoane. Cel mai nou caz are de-a face cu Vivo NEX, acel telefon cu cameră periscop, care se ridică din zona superioară.

Ei bine, utilizatorii acestui device au descoperit în ultima lună că atunci când porneau anumite aplicaţii pe telefon, inclusiv web browserul companiei QQ sau aplicaţia de travel Ctrip camera telefonului se activa automat şi se ridica. În general un telefon îşi poate activa camera fără să dea semne evidente, dar la Vivo NEX e mai greu să nu sară în ochi periscopul.

Unii ar putea spune că e un bug sau defect software, dar nu putem decât să ne gândim ca un semnal similar era trimis şi spre camerele altor telefoane, cele care nu se ridică. Un utilizator Weibo a observat că acea cameră se activa automat atunci când deschidea un chat nou prin aplicaţia Telegram, un soft de chat securizat şi criptate.

Telegram a reacţionat rapid şi a rezolvat bugul camerei, iar Tencent, a afirmat că browserul său QQ are nevoie de cameră pentru a scana coduri QR. După ce s-au răspândit aceste zvonuri, lumea a început să descopere şi alte situaţii când se descoperea activarea camerei din senin. Spre exemplu aplicaţia de input vocal Baidu are acces la cameră şi la înregistrare vocală, ambele pornite fără permisiunea utilizatorilor.

Cei de la Baidu au o reputaţie proastă la capitolul încălcarea intimităţii şi au mai fost acuzaţi că spionează asupra utilizatorilor. O organizaţie pentru drepturile consumatorilor a pornit o acţiune legală contra Baidu, dar care a fost casată în martie, după ce Baidu şi-a actualizat aplicaţiile. Iată cum China îşi strică telefoane promiţătoare cu obsesia sa pentru control.

Dacă şi Oppo Find X are aceeaşi meteahnă, atunci e clar un caz de "brânză bună în burduf de câine, în burduf de chinez".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×